Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Μαγνήσιο: Πολύτιμο για την υγεία των παιδιών
Μαγνήσιο: Πολύτιμο για την υγεία των παιδιών

Μαγνήσιο: Πολύτιμο για την υγεία των παιδιών

  • September 9, 2013
  • 0 Likes
  • 136 Views
  • 0 Comments

altΣύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε στην ετήσια συνάντηση των Αμερικανικών Παιδιατρικών Ακαδημιών, το μαγνήσιο παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των παιδιών, αφού συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη των οστών.

Όπως τονίζει ο συγγραφέας μελέτης Steven A. Abrams MD FAAP, Καθηγητής τηςν παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή Baylor, στο Χιούστον, “πολλές είναι οι ουσίες που υπάρχουν στα τρόφιμα και οι οποίες είναι απαραίτητες για να έχουν τα παιδιά υγιή οστά. Μία απ’ αυτές φαίνεται ότι είναι και το μαγνήσιο. Το ασβέστιο είναι σημαντικό, αλλά, αν εξαιρέσει κανείς τα παιδιά και τους εφήβους που καταναλώνουν πολύ λίγο, ίσως να μην είναι τόσο σημαντικό όσο το  μαγνήσιο”.

Ενώ είναι γνωστό ότι το μαγνήσιο είναι σημαντικό για  την υγεία των οστών στους ενήλικους, λίγες μελέτες έχουν εξετάσει κατά πόσο η πρόσληψη και η απορρόφηση του μαγνησίου σχετίζεται με το περιεχόμενο των οστών στο μέταλλο αυτό, σε μικρά παιδιά.

alt

Από τη μελέτη των αποτελεσμάτων της έρευνας που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε ότι, οι ποσότητες του μαγνησίου που καταναλώθηκαν και απορροφήθηκαν από τον οργανισμό των παιδιών, ήταν ο κύριος παράγοντας που προσδιορίζει την ποσότητα της μάζας του οστού που θα έχει το παιδί. Η πρόσληψη ασβεστίου όμως, δεν είχε σημαντική συσχέτιση με τη συνολική ποσότητα ή την πυκνότητα των οστών σε μέταλλο.

Όπως δηλώνει ο Dr. Abrams: “Πιστεύουμε ότι, είναι σημαντικό για τα παιδιά να έχουν μια ισορροπημένη, υγιεινή διατροφή, με καλές πηγές μετάλλων, περιλαμβανομένων τόσο του ασβεστίου όσο και του μαγνησίου”.

Πηγή: Υγείαonline.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline