Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Τροφικές αλλεργίες και παιδιά πάνε μαζί!
Τροφικές αλλεργίες και παιδιά πάνε μαζί!

Τροφικές αλλεργίες και παιδιά πάνε μαζί!

  • August 5, 2011
  • 0 Likes
  • 48 Views
  • 0 Comments

Ο αριθμός των τροφικών αλλεργιών στα παιδιά που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πολύ μεγαλύτερος από όσο υποστηρίζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Pediatrics.

Η μελέτη αναφέρει ότι το 8% των παιδιών που ζουν στις ΗΠΑ πάσχουν τουλάχιστον από ένα είδος τροφικής αλλεργίας και ότι 4 στα 10 παιδιά υποφέρουν από σοβαρά συμπτώματα αλλεργιών, σύμφωνα με το Reuters Health. Τα συμπτώματα αυτά περιλαμβάνουν αναφυλαξία, δερματικά εξανθήματα, δύσπνοια, δυσκολία στην αναπνοή και χαμηλή αρτηριακή πίεση. Το 8% των παιδιών που αναφέρεται στην μελέτη μεταφράζεται σε 6 εκατομμύρια παιδιά.

Ο Δρ. Κάλμαν Προύσιν, ερευνητής από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, επισημαίνει πως ο αριθμός αυτός επιβεβαιώνει πως η αλλεργία τροφίμων είναι ένα σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας για τα μικρά παιδιά.

Στο δείγμα έρευνας συμμετείχαν 38.480 παιδιά και από τα δύο φύλα, με μέσο όρο ηλικίας τα 8,5 χρόνια.  Η μελέτη βασίστηκε σε απευθείας συνεντεύξεις με τους γονείς των παιδιών.

Η πιθανότητα να έχουν σοβαρές αλλεργίες ήταν μεγαλύτερη στα αγόρια, ενώ σε αρκετά παιδιά υπήρχαν πολλαπλές αλλεργίες.  Σύμφωνα με τις δηλώσεις των γονέων που ερωτήθηκαν, οι ξηροί καρποί, το γάλα και τα οστρακοειδή ήταν τα κυριότερα τρόφιμα που παρατηρηθήκαν οι αλλεργίες.

Οι συγγραφείς της έρευνας, δηλώνουν ότι τα ευρήματά τους θα παρέχουν σημαντικές επιδημιολογικές πληροφορίες, για να καθοδηγήσουν τις στρατηγικές για την πρόληψη ανεπιθύμητων αντιδράσεων που προκαλούνται από τις τροφικές αλλεργίες.

Πηγή: Reuters Health

Μετάφραση / Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline