Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Κολονοσκόπηση: Η καλύτερη πρόληψη για τον καρκίνο του παχέος εντέρου
Κολονοσκόπηση: Η καλύτερη πρόληψη για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Κολονοσκόπηση: Η καλύτερη πρόληψη για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

  • September 20, 2013
  • 0 Likes
  • 44 Views
  • 0 Comments

altΣύμφωνα με μια μεγάλη μελέτη από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, το 40% όλων των περιπτώσεων καρκίνου του παχέος εντέρου, θα μπορούσαν να προληφθούν, εάν τα άτομα υποβάλλονταν σε κανονικό κολονοσκοπικό έλεγχο.

Αυτή η έρευνα επίσης, υποστηρίζει τις υπάρχουσες κατευθυντήριες οδηγίες, οι οποίοι συνιστούν στα άτομα που έχουν βρίσκονται σε μέτριο κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου, να υποβάλλονται σε κολονοσκόπηση κάθε δέκα χρόνια. Η μελέτη παρουσιάζεται στο περιοδικό New England Journal of Medicine.

Οι ερευνητές υπολογίζουν ότι, εάν όλα τα άτομα που είχαν συμμετάσχει στην μελέτη, είχαν υποβληθεί σε κολονοσκόπηση, θα είχε προληφθεί το 40% των καρκίνων του παχέος εντέρου.

Τα άτομα τα οποία υποβάλλονται σε κολονοσκόπηση, έχουν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου, για χρονικό διάστημα μέχρι 15 χρόνια μετά την εξέταση, αν και τα δεδομένα υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να επαναλαμβάνεται ο έλεγχος σε βραχύτερα διαστήματα μεταξύ ατόμων που έχουν ιστορικό αδενώματος (καλοήθης όγκος, που μπορεί όμως να γίνει κακοήθης με την πάροδο του χρόνου), ή οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του παχέος εντέρου.

alt

“Κάθε χρόνο, περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εμφανίζουν καρκίνο του παχέος εντέρου. Τα ευρήματά μας, θα μπορούσαν να βελτιώσουν και να ενισχύσουν τις κατευθυντήριες οδηγίες που ισχύουν σήμερα για τον κανονικό και σωστό έλεγχο για καρκίνο του παχέος εντέρου”, τονίζει ο συγγραφέας της μελέτης και ερευνητής Reiko Nishihara.

Πηγή: Υγείαonline.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline