Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Καμερούν: Έξαρση της χολέρας σε νοτιοδυτική περιοχή
Καμερούν: Έξαρση της χολέρας σε νοτιοδυτική περιοχή

Καμερούν: Έξαρση της χολέρας σε νοτιοδυτική περιοχή

  • November 12, 2021
  • 0 Likes
  • 39 Views
  • 0 Comments

Το Καμερούν πλήττεται από έξαρση κρουσμάτων χολέρας σε νοτιοδυτικούς τομείς του, εξέλιξη που επιδεινώνει την κρίση δημόσιας υγείας λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές χθες.

Πέντε άνθρωποι έχουν υποκύψει επί συνόλου 32 κρουσμάτων στο νοτιοδυτικό Καμερούν, σύμφωνα με τις αρχές. Η περιφέρεια Μπαμουσό είναι αυτή που δοκιμάζεται, ενώ έχει κηρυχθεί «κατάσταση συναγερμού» σε συνολικά έξι περιφέρειες.

Το Καμερούν έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο πάνω από 1.700 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 104.000 καταγεγραμμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2, με τον κυλιόμενο μέσο όρο των κρουσμάτων που επιβεβαιώνονται σε ημερήσια βάση να φθάνει τα 264 την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τον ιστότοπο Our World In Data.

Η επιδημία χολέρας ενσκήπτει με φόντο «την έλλειψη ασφάλειας και την αανθρωπιστική κρίση, με μετακινήσεις πληθυσμού σε τόπους όπου η πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό και σε αποχωρητήρια είναι περιορισμένη», σχολίασε μέσω Twitter το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) των Ηνωμένων Εθνών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ  • Μοιραστείτε: