Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Ανέστειλαν την απεργία τους οι Φαρμακαποθηκάριοι
Ανέστειλαν την απεργία τους οι Φαρμακαποθηκάριοι

Ανέστειλαν την απεργία τους οι Φαρμακαποθηκάριοι

  • October 25, 2012
  • 0 Likes
  • 28 Views
  • 0 Comments

Ανέστειλε την απεργία για την Πέμπτη και την Παρασκευή 25 και 26 Οκτωβρίου, που είχε εξαγγείλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων, καθώς, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, «οι Έλληνες ασθενείς, δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους, αφού τα φαρμακεία έχουν ξεμείνει από stock, λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν μετά την έκδοση από τον ΕΟΦ του νέου δελτίου τιμών και παρά το γεγονός ότι ο εφοδιασμός των φαρμακαποθηκών συνεχίζει να είναι ανεπαρκής».

Σε αναμονή βρίσκονται και οι φαρμακευτικές εταιρείες, καλώντας το υπουργείο να επισπεύσει τις διαδικασίες εξέτασης των παρατηρήσεων του υπό έκδοση δελτίου τιμών και να προχωρήσει άμεσα στις διορθώσεις των λαθών και στην έκδοση ορθής επανάληψης.

Τον κίνδυνο να ξεσπάσει νέα σοβαρή υγειονομική κρίση με δυσμενές αντίκτυπο στην κοινωνία και τους ασφαλισμένους, επισημαίνει με ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, προσθέτοντας ότι «οι ασφαλισμένοι ψάχνουν αγωνιωδώς τα φάρμακά τους, το σύστημα διανομής παραπαίει, οι φαρμακοποιοί στερεύουν οικονομικά και η φαρμακευτική περίθαλψη κινδυνεύει».

Ο ΠΦΣ προειδοποιεί ότι ένα μεγάλο μέρος των φαρμακείων της χώρας απειλείται με λουκέτο, καλώντας το υπουργείο Υγείας να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με το οποίο θα εξοφληθούν οι οφειλές προς τους φαρμακοποιούς. Το ΔΣ του ΠΦΣ θα συνεδριάσει την Δευτέρα, προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline