Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Ιταλία: Σχεδιασμός για παράταση ισχύος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και του πράσινου πάσου
Ιταλία: Σχεδιασμός για παράταση ισχύος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και του πράσινου πάσου

Ιταλία: Σχεδιασμός για παράταση ισχύος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και του πράσινου πάσου

  • November 4, 2021
  • 0 Likes
  • 40 Views
  • 0 Comments

Προς παράταση της ισχύος του πράσινου πάσου, αλλά και της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο, προσανατολίζεται η ιταλική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, λόγω, της αύξησης των κρουσμάτων (35% κατά την τελευταία εβδομάδα) ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι προσανατολίζεται προς παράταση των μέτρων, τουλάχιστο μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Κάτι που σημαίνει ότι θα συνεχίσει να ισχύει και η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, η χρήση μάσκας και η δυνατότητα εξ αποστάσεως εργασίας.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζει να ισχύει η υποχρεωτική χρήση του πάσου (σε χώρους εργασίας, καφέ, γυμναστήρια, πολιτιστικά κέντρα κ.λπ) θα πρέπει να λήξει στις 31 Δεκεμβρίου, όπως και τα γενικότερα μέτρα πρόληψης και ασφάλειας που συνδέονται με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Παράλληλα, με την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, θα επιβεβαιωθεί και ο συντονιστικός ρόλος του ειδικού επιτρόπου για την εκστρατεία εμβολιασμού, στρατηγού Φραντσέσκο Φιλιουόλο.

Κύριος στόχος για το άμεσο μέλλον είναι να μπορέσουν να εμβολιαστούν τα σχεδόν τρία εκατομμύρια πολιτών άνω των πενήντα ετών, που ακόμη δεν έχουν κάνει ούτε την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Ο διακηρυγμένος στόχος της ιταλικής κυβέρνησης μέχρι το τέλος του χρόνου, είναι να μπορέσει να εμβολιαστεί πλήρως κατά του ιού το 90% των κατοίκων της χώρας.

Μετά την ολοκλήρωση της χορήγησης της «αναμνηστικής δόσης» σε ηλικιωμένους άνω των 80 ετών, ευπαθείς ομάδες και νοσηλευτές και γιατρούς αποφασίσθηκε, τέλος, ότι σύντομα σειρά θα έχουν οι εργαζόμενοι στην παιδεία και οι πολίτες άνω των εξήντα ετών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ  • Μοιραστείτε: