Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Ιριδιολογία: Τι είναι; Σε τι μας χρησιμεύει;
Ιριδιολογία: Τι είναι; Σε τι μας χρησιμεύει;

Ιριδιολογία: Τι είναι; Σε τι μας χρησιμεύει;

  • September 2, 2010
  • 0 Likes
  • 30 Views
  • 0 Comments

Η Δρ. Χαρά Μαρκάκη, Φυσιοπαθητικός – Ψυχολόγος – Ολιστική Θεραπεύτρια, εξηγεί στο Υγείαonline.gr,  τι είναι η ιριδολογία και γιατί είναι σημαντική ως προς την διερεύνηση των ασθενειών πριν ακόμα προκύψουν.

Η ιριδολογία είναι μια εφαρμοσμένη μέθοδος αναγνώρισης Εναλλακτικής Ιατρικής, που επιτρέπει στον ιριδολόγο να διαβάσει στην ίριδα του ματιού κάθε κρυφή νόσο, με σκοπό να γίνει διερεύνηση των γενετικών του προδιαθέσεων, πολύ πριν την εμφάνιση των συμπτωμάτων, αλλά και παρούσης κατάστασης υγείας του ασθενούς.

Είναι η επιστήμη της μελέτης της ίριδας, του χρώματος, των ιδιαίτερων σημείων της, των στιγμάτων της και των αλλαγών της. Μελετώντας την ίριδα μπορούμε να ξεδιπλώσουμε τις πληροφορίες για όλη τη ζωή του ανθρώπου.

Τα μάτια είναι τόσο ο καθρέπτης της ψυχής, όπως λέγεται, όσο και του σώματος. Είναι δυνατόν με μια διαγνωστική “ανάγνωση” της ίριδας, του χρωματιστού δηλαδή μέρους του ματιού, να ανακαλύψουμε τα αδύναμα σημεία του οργανισμού, τις λανθάνουσες τάσεις, την ιδιοσυγκρασία του ασθενούς, τη ζωτικότητά του, την κατάσταση των οργάνων του αλλά και διάφορες άλλες παθολογίες σε εξέλιξη.

Έτσι μπορούμε να γνωρίσουμε:

•    Τις γενετικές καταβολές ενός οργανισμού.

•    Τα όργανα ή τα συστήματα που είναι κατασκευαστικά πιο ευπαθή.

•    Καταστάσεις φλεγμονής των οργάνων, χρόνιας ευαισθησίας και εκφυλισμού.

•    Συγκεντρώσεις τοξινών στους ιστούς.

•    Παλαιά προβλήματα υγείας και τις ευαισθησίες που ενδεχομένως άφησαν.

•    Καταστάσεις δυσλειτουργίας των οργάνων που έχουν μεν ξεκινήσει, αλλά που ακόμη δεν έχουν φτάσει στο σημείο εκδήλωσης συμπτώματος, κάτι που καθιστά την ιριδολογία χρήσιμη μέθοδο πρόληψης.

•    Τις αιτίες πίσω από τα συμπτώματα.

Πως γίνεται η ιριδοσκόπηση;

Η εξέταση της ίριδας (ιριδοσκόπηση) γίνεται με την βοήθεια μιας ειδικά προσαρμοσμένης φωτογραφικής μηχανής η βιντεοκάμερας η οφθαλμοσκόπιου ή μεγεθυντικού φακού. Η εικόνα της ίριδας στην συνέχεια μεγεθύνεται πολλές φορές και, η επιφάνειά της υποδιαιρείται σε αρκετές δεκάδες τομείς όπου ο καθένας αντιστοιχεί σε κάποιο όργανο ή λειτουργία του σώματος. Ανάλογα με τα σημάδια που βρίσκονται αποτυπωμένα στους διάφορους τομείς της ίριδας, βγαίνουν τα συμπεράσματα για τις προδιαθέσεις του υπό εξέταση ατόμου.

Πώς λειτουργεί η ιριδολογία;

Σύμφωνα με το Καναδικό Ινστιτούτο Ιριδολογίας «Η ιριδολογία είναι από τους πιο ανερχόμενους κλάδους της εναλλακτικής ιατρικής σήμερα». Κι αυτό επειδή η πολύπλοκη ίριδα αποτελείται από χιλιάδες απολήξεις νεύρων, που με παλμούς και μέσω του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος, συνδέεται με όλους τους ιστούς του σώματος. Οι νευρικές ίνες αντιδρούν στην κατάσταση των ιστών και των οργάνων, με κάποιο συγκεκριμένο αντανακλαστικό τρόπο, και έτσι επηρεάζουν τις αντίστοιχες περιοχές στην ίριδα.

Ο ιριδολόγος συλλέγει τις εικόνες, οι οποίες τον πληροφορούν για την κατάσταση του σώματος που βρίσκεται πίσω από αυτά τα μάτια

Η ιριδολογία σαν επιστήμη επινοήθηκε από τον Ούγγρο Ιατρό Ignatz von Péczely τον 19ο αιώνα. Ξεκίνησε την δημιουργία του χάρτη του ματιού παρατηρώντας τις ομοιότητες στις ίριδες των ασθενών του που είχαν παρόμοιες ασθένειες. Όμως αρχαίοι λαοί όπως, ‘Έλληνες, Χαλδαίοι, Αιγύπτιοι, Κινέζοι, είχαν καταλάβει τη σημειολογική σπουδαιότητα του ματιού για τον έλεγχο της υγείας του ανθρώπου. Ο Ιπποκράτης είπε: “Ιδού τα μάτια, ιδού το σώμα“.

Η ιριδολογία είναι μια μέθοδος απλή, ανώδυνη, χωρίς ακτινοβολία, γρήγορη και οικονομική, που βοηθάει τον Ιατρό να ανακαλύψει ιδιοσυστασιακές αδυναμίες αρκετό καιρό πριν την κλινική εκδήλωσή τους.

Είναι η μοναδική μέθοδος που επιτρέπει να ορίσουμε το βαθμό του στρες και παρουσιάζει το πλεονέκτημα με μια ματιά να δούμε πανοραμικά την κατάσταση της υγείας του οργανισμού.

Η ιριδολογία λοιπόν είναι πολύτιμη στη διάγνωση. Ο πιο έξυπνος τρόπος να επωφεληθούμε, είναι να ανατρέξουμε σ’ αυτή τη μέθοδο για προληπτικούς λόγους.

Ωστόσο τελευταίες ανακαλύψεις Ρώσων επιστημόνων υπόσχονται ότι μπορεί να γίνει και θεραπεία μέσω της ίριδας (ιριδοχρωματοθεραπεία).

Αυτό που είναι πάντως θαυμάσιο είναι το ότι η ίριδα είναι τόσο μοναδική και αμετάβλητη ώστε πολλοί να ισχυρίζονται πως είναι καλύτερο χαρακτηριστικό για την αναγνώριση κάποιου ατόμου, ακόμα και από τα αποτυπώματα του.

Πηγές: Canadian Institute of Iridology, Journal of the American Medical Association,
British Medical Journal

Διασκευή – Επιμέλεια

Δρ. Χαρά Μαρκάκη
Φυσιοπαθητικός – Ψυχολόγος – Ολιστική Θεραπεύτρια

www.charamarkaki.gr

Επιμέλεια άρθρου υγείας: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline