Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Ιός Zika: Από θανατηφόρος, ‘όπλο’ θεραπείας για τον καρκίνο!
Ιός Zika: Από θανατηφόρος, ‘όπλο’ θεραπείας για τον καρκίνο!

Ιός Zika: Από θανατηφόρος, ‘όπλο’ θεραπείας για τον καρκίνο!

  • September 6, 2017
  • 0 Likes
  • 26 Views
  • 0 Comments

Πριν από 2 χρόνια ο ιός Zika ήταν στην καθημερινή αναφορά των μέσων ενημέρωσης, μιας και πολλά άτομα που προέρχονταν από την Αφρική, ήταν φορείς του και είτε πέθαιναν είτε μετέφεραν τον ιό σε άλλο άτομο.
        
Ο κίνδυνος του ιού σε όλες σχεδόν τις χώρες της Αφρικής δεν έχει εκλείψει. Εκτός όμως από τις ως και μοιραίες συνέπειες του, εσχάτως εμφανίστηκε μία ευεργετική. Τόσο ευεργετική που δυνητικά θα μπορούσε να μπαλαντσάρει το κακό!
        
Ο καρκίνος είναι συνολικά μια από τις λιγότερο αντιμετωπίσιμες ασθένειες. Σχεδόν ανίατη. Και λέμε σχεδόν γιατί υπάρχουν σημεία που μπορείς να τον νικήσεις και σημεία που δεν υπάρχει πιθανότητα.
        
Για παράδειγμα, ο καρκίνος του εγκεφάλου είναι από αυτούς χωρίς επιστροφή. Λόγω των ελάχιστων στοιχείων της επιστήμης γύρω από τον εγκέφαλο και τους νευρώνες, η οποιαδήποτε θεραπεία ενέχει τον κίνδυνο να φέρει πιο γρήγορα το μοιραίο. Όλα αυτά ισχύουν μέχρι σήμερα και λογικά θα ισχύουν και για μερικά χρόνια ακόμα.
        
Το χρονικό όριο θα τεθεί πιο οριστικά όταν υπάρξει ένα συμπέρασμα από τους ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον και της αντίστοιχης του Σαν Ντιέγκο, οι οποίες συνεργάστηκαν για να καταλήξουν ότι ο ιός Zika αποτελεί εχθρό των καρκινικών κυττάρων και καταφέρνει να εμποδίσει πρώτα την αναπαραγωγή τους και μετά να τα «σκοτώσει».
        
Ιδίως στην περίπτωση του γλοιοβλαστώματος. Στο πείραμα που έγινε σε ζωντανά ποντίκια και δείγματα εγκεφαλικού ιστού του ανθρώπου, φάνηκε ότι ο ιός έχει τέτοια επενέργεια.Οι επικεφαλής των σχολών θα έχουν την ευκαιρία σε 18 μήνες να ξεκινήσουν πλήρως την έρευνα τους και να σιγουρευτούν ότι μπορεί να συμβάλλει με τέτοιο τρόπο. Πρώτα, επιχειρούν μετατροπές στον ιό Zika, ώστε όταν χορηγείται να μην πάρει τη θέση του καρκίνου σε επίπεδο επικινδυνότητας.
        
Πηγή: BBC.com
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: