Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Αυξάνονται τα κρούσματα του κορονοϊού MERS στη Νότια Κορέα
Αυξάνονται τα κρούσματα του κορονοϊού MERS στη Νότια Κορέα

Αυξάνονται τα κρούσματα του κορονοϊού MERS στη Νότια Κορέα

  • June 11, 2015
  • 0 Likes
  • 20 Views
  • 0 Comments

altΗ πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν Χε ανέβαλε μια επίσκεψή της στις  ΗΠΑ  για να επιβλέψει την αντιμετώπιση του ξεσπάσματος του MERS (Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής) στη χώρα της. Oι νεκροί από τον κορονοΐο φθάνουν πλέον του εννέα, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από τις 20 Μαΐου -όταν διαγνώστηκε το πρώτο- έχει φθάσει τους 108.

Η Παρκ αναμενόταν να αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, τον στενότερο σύμμαχο της χώρας της, την Κυριακή και να έχει συνάντηση εκεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα την Τρίτη. Ωστόσο το γραφείο της ανακοίνωσε ότι η ερχόμενη εβδομάδα θα αφιερωθεί στην αντιμετώπιση του πρόσφατου ξεσπάσματος του MERS στην χώρα.

Οι αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν εξάλλου σήμερα δύο νέους θανάτους από τον MERS. Πρόκειται για δύο καρκινοπαθείς, μια 75χρονη γυναίκα και έναν 62χρονο άνδρα, οι οποίοι προσβλήθηκαν από τον ιό στο Ιατρικό Κέντρο Σάμσουνγκ, ένα σημαντικό νοσοκομειακό κέντρο που βρίσκεται στην νότια Σεούλ και στο οποίο έχει καταγραφεί ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων.

Οι αρμόδιες αρχές για την υγεία υπογραμμίζουν ότι μέχρι στιγμής η μετάδοση του κορονοϊού έχει γίνει μόνον μέσα σε νοσηλευτικά ιδρύματα και σημειώνουν ότι το ξέσπασμα του MERS δεν έχει εξαπλωθεί πέραν του κόσμου των νοσοκομείων.

alt

Οι εννέα άνθρωποι που έχασαν την ζωή τους υπέφεραν από προβλήματα υγείας που προϋπήρχαν του κορονοϊού. Το πρόσφατο αυτό ξέσπασμα του MERS στην Νότια Κορέα έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της χώρας, στην οποία χιλιάδες άνθρωποι έχουν τεθεί σε καραντίνα και ο αριθμός των σχολείων που έχουν κλείσει έχει ανέλθει σε 2.474. Μεταξύ αυτών υπολογίζονται και 22 πανεπιστήμια. Πολλοί άνθρωποι φορούν μάσκες στους δρόμους, ενώ έχει διαπιστωθεί μείωση των πελατών στους κινηματογράφους και στους αγώνες μπέιζμπολ.

Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι ο αριθμός των ανθρώπων, που μπορεί να έχουν έλθει σε επαφή με προσβληθέντες από τον MERS και που έχουν τεθεί τώρα σε καραντίνα, ανέρχεται πλέον σε 3.439, ενώ από την καραντίνα έχουν βγει 641 άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline