Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι κλινικο-εργαστηριακοί γιατροί
Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι κλινικο-εργαστηριακοί γιατροί

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι κλινικο-εργαστηριακοί γιατροί

  • May 6, 2014
  • 0 Likes
  • 13 Views
  • 0 Comments

altΣε επίσχεση εργασίας προχωρούν, από τις 12 Μαΐου, οι εργαζόμενοι σε ιατρικά εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα, καθώς και οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί, με απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), που κάνει λόγο για αδιέξοδο στον διάλογο μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, του ΠΙΣ και της Πανελληνίας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης.

«Η αδυναμία της Πολιτείας να εξασφαλίσει ικανοποιητική και αποτελεσματική περίθαλψη στους πολίτες μέσα από προϋπολογισμό δαπανών που θα εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες και όχι προϋπολογισμό που θα οδηγεί σε εξαθλίωση, καθώς και η ανικανότητα διοικητικών και πολιτικών παραγόντων να εφαρμόσουν κανόνες συνταγογράφησης και ελέγχου των διαγνωστικών εξετάσεων, μέσα από τη σύγχρονη τεχνολογία, οδηγούν τον κλάδο του ιατρικού σώματος σε σημείο να μην μπορεί να προσφέρει στοιχειώδεις υπηρεσίες περίθαλψης».

Αυτά επισημαίνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), κάνοντας λόγο και για αδυναμία του ΕΟΠΥΥ να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τους παρόχους υγείας.

alt

Γι αυτό το λόγο, στην έκτακτη γενική συνέλευση του ΠΙΣ, οι γιατροί και τα εργαστήρια αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας από τις 12 Μαΐου, διότι βρίσκονται στα όρια του αφανισμού. Ο ΙΣΑ στηρίζει την απόφαση της γενικής Συνέλευσης του ΠΙΣ και προχωρά, μαζί με τον ΠΙΣ και την ΠΕΔ, σε κάθε προσπάθεια διασφάλισης των δικαιωμάτων των γιατρών του, μέσα από έναν συλλογικό αγώνα, στον οποίον καλούνται να συμμετέχουν όλα τα μέλη του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline