Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Σε ‘κατάσταση έκτακτης ανάγκης’ ο διαβήτης
Σε ‘κατάσταση έκτακτης ανάγκης’ ο διαβήτης

Σε ‘κατάσταση έκτακτης ανάγκης’ ο διαβήτης

  • July 9, 2014
  • 0 Likes
  • 44 Views
  • 0 Comments

altΟ διαβήτης γίνεται «έκτακτη ανάγκη εθνικής εμβέλειας στην υγεία» για τη Βρετανία, καθώς 280.000 άτομα ετησίως διαγιγνώσκεται ότι πάσχουν από τη συγκεκριμένη ασθένεια, η οποία μπορεί να ασκήσει αφόρητη πίεση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, σύμφωνα με την ΜΚΟ Diabetes UK.

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ ανέφερε ότι 738 βρετανοί κάθε μέρα μαθαίνουν ότι πάσχουν από διαβήτη τύπου 2, ο οποίος σαφώς και συνδέεται με το υπερβολικό βάρος.

«Αυτό δείχνει ξεκάθαρα την τρομακτική κλίμακα και ότι πρέπει να γίνει γρήγορα εθνική έκτακτη ανάγκη για την υγεία», δήλωσε η διευθύντρια της ΜΚΟ Μπάρμπαρα Γιάνγκ.

«Δεδομένου ότι ο αριθμός των διαβητικών αυξάνεται, θα μπορούσαμε να δούμε ακόμα περισσότερους ανθρώπους να υποφέρουν από επιπλοκές, όπως είναι ο ακρωτηριασμός ή η νεφρική ανεπάρκεια, αλλά και περισσότερους ανθρώπους να πεθαίνουν με τραγικό τρόπο πολύ νέοι» πρόσθεσε η ίδια.

alt

Περισσότερο από το ένα τρίτο του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου «φλερτάρει» με τον διαβήτη και σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια βρετανοί έχουν διαβήτη, σύμφωνα με την ΜΚΟ Diabetes UK.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline