Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Στους 64 οι νεκροί από γρίπη στη χώρα μας
Στους 64 οι νεκροί από γρίπη στη χώρα μας

Στους 64 οι νεκροί από γρίπη στη χώρα μας

  • February 27, 2014
  • 0 Likes
  • 26 Views
  • 0 Comments

altΜεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων από τον ιό της γρίπης. Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), 64 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 61 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Συνολικά από τον περασμένο Οκτώβριο, 201 άτομα έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ. Το ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνει στους πολίτες να λαμβάνουν αντι-ιική αγωγή, με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

Με βάση τα δεδομένα των δύο τελευταίων περιόδων εποχικής γρίπης στη χώρα μας (2011-2012 και 2012-2013), φαίνεται ότι το επιδημικό κύμα εμφανίζεται μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου, η κορύφωση της δραστηριότητας παρατηρείται μεταξύ Φεβρουαρίου-Μαρτίου, κυκλοφορούν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο ποσοστό όλα τα στελέχη γρίπης (Α (Η1Ν1)pdm09, Α (Η3Ν2) και Β), και τα σοβαρά κρούσματα γρίπης που χρειάζονται νοσηλεία σε μονάδες εντατικής οφείλονται κατά κύριο λόγο στο πανδημικό στέλεχος Α (Η1Ν1).

alt

Όπως αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ, κατά την περίοδο αυξημένης κυκλοφορίας του ιού της γρίπης συστήνεται η έγκαιρη χορήγηση αντι-ιικών σε ασθενείς με σοβαρή συμπτωματολογία ανεξαρτήτως παραγόντων κινδύνου για επιπλοκές από τη γρίπη, χωρίς να είναι αναγκαία η εργαστηριακή επιβεβαίωση της γρίπης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline