Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Η σημασία της προληπτικής εξέτασης στην υγεία
Η σημασία της προληπτικής εξέτασης στην υγεία

Η σημασία της προληπτικής εξέτασης στην υγεία

  • November 18, 2010
  • 0 Likes
  • 61 Views
  • 0 Comments

Η Dr. Αναστασία Μοσχοβάκη, Ιατρός – Ειδική Παθολόγος, με αφορμή τις Παγκόσμιες Ημέρες Νοεμβρίου, εξηγεί στο Υγείαonline.gr, τη σημασία της προληπτικής εξέτασης, στην αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Η Ιατρική Επιστήμη έχει αποδείξει σήμερα, τον ζωτικό ρόλο που έχει η σφαιρική, εξατομικευμένη και σε βάθος μελέτη και αντιμετώπιση του ανθρώπινου σώματος, η οποία δεν αποσκοπεί μόνο στην θεραπεία αλλά και στην πρόληψη σοβαρών νοσημάτων.

Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια της περιοδικής παθολογικής ιατρικής εξέτασης, ο σφαιρικά και άριστα ενημερωμένος ιατρός με κλινική εμπειρία εξάγει σημαντικά συμπεράσματα για τον οργανισμό, από την αντικειμενική εξέταση που πραγματοποιεί, το κληρονομικό ιστορικό του ατόμου, την επαγγελματική του έκθεση σε ουσίες, τον τρόπο διαβίωσής του, τα νοσήματα από τα οποία έχει ήδη νοσήσει.

Από τα ευρήματα της ιατρικής κλινικής εξέτασης, εκτιμάται η βιολογική ηλικία του οργανισμού και των επιμέρους οργάνων, συγκροτείται το εξατομικευμένο πακέτο προληπτικών εξετάσεων και δίνονται εξατομικευμένες ιατρικές οδηγίες προς αποτροπή εμφάνισης νοσηρών προδιαθέσεων ή παθολογικών καταστάσεων που πηγάζουν από τον τρόπο ζωής ή την κληρονομικότητα του συγκεκριμένου ατόμου που εξετάζεται.

Με δεδομένο ότι πάνω από το 80% των πρώιμων θανάτων ή της αναπηρίας που εμφανίζονται σε ένα πληθυσμό ενηλίκων θα αποφεύγονταν, εάν οι άνθρωποι δεν αμελούσαν την σωστή περιοδική ιατρική παθολογική εξέταση και συμμορφώνονταν με τις σχετικές οδηγίες, σήμερα η πρόληψη είναι μία από τις πιο σημαντικές μάχες που δίνει ο ενεργός παθολόγος.

Οι παγκόσμιες ημέρες Νοεμβρίου έχουν ως βασικό στόχο εκτός των άλλων, την ενημέρωση του κοινού αναφορικά με την πρόληψη ορισμένων σοβαρών συνήθων νοσημάτων στα οποία η πρώιμη προληπτική ιατρική παρέμβαση οδηγεί στην αποφυγή των θανάτων και της σοβαρής αναπηρίας που συνδέονται με αυτά.

Dr. Αναστασία Μοσχοβάκη
Ιατρός Ειδική Παθολόγος
Φραγκοπούλου 10, Κηφισιά
24ωρη γραμματεία νοσοκομειακά περιστατικά: 2106252770

twitter: twitter.com/amoschovaki
e-mail: amoschovaki@yahoo.gr

Ιστοσελίδες ενημέρωσης του ιατρείου για θέματα Παθολογίας προς συμπληρωματική πληροφόρηση:

http://anastasiamoschovaki1.blogspot.com ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ
http://frequentmedicaldisorders.blogspot.com FREQUENT MEDICAL DISORDERS

http://infectiousdiseaseissues.blogspot.com
ΠΥΡΕΤΟΣ – ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ
http://highglucose.blogspot.com ΔΙΑΒΗΤΗΣ
http://systemichypertension.blogspot.com
ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗ
http://alternativemedicinehellenicblog.blogspot.com
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
http://cholesterolandtriglycerides.blogspot.com
ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ – ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ
http://internationaltravelmedicine.blogspot.com
ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
http://novelswineinfluenza.blogspot.com
ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ

Επιμέλεια άρθρου υγείας: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline