Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Η ιλαρά εξαπλώνεται στην Ευρώπη
Η ιλαρά εξαπλώνεται στην Ευρώπη

Η ιλαρά εξαπλώνεται στην Ευρώπη

  • December 5, 2011
  • 0 Likes
  • 22 Views
  • 0 Comments

Η νόσος της ιλαράς έχει εξαπλωθεί στην Ευρώπη κατά τα τελευταία δύο χρόνια και μάλιστα οι περισσότερες περιπτώσεις εμφάνισης της ασθένειας παρατηρούνται στη Γαλλία, γιατί πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν τους εμβολιασμούς.

Σύμφωνα με το Κέντρο Έλεγχου και Πρόληψης των Μεταδοτικών Νοσημάτων στις ΗΠΑ ο αριθμός των περιπτώσεων άρχισε να αυξάνεται από το 2009 και μετά.  Η Γαλλία έχει αναφέρει μέχρι στιγμής 14.000 από τις 26.000 περιπτώσεις συνολικά που υπάρχουν στην Ευρώπη, καθώς και 6 από 9 θανάτους από ιλαρά. Πιο συγκεκριμένα 7 θάνατοι παρατηρήθηκαν σε παιδιά κάτω των 10 ετών.  

Συνολικά, ο κύριος λόγος για την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων της ιλαράς στην Ευρώπη, είναι η αρνητική στάση των πληθυσμών στους εμβολιασμούς“, αναφέρει η έκθεση.  

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υποστηρίζει πως η ιλαρά θα εξαπλωθεί στους πληθυσμούς που έχουν περιορισμένη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, καθώς και μεταξύ των ομάδων που έχουν τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές αντιρρήσεις για τους εμβολιασμούς.  

Ο ΠΟΥ προειδοποίησε πως από το 2009 υπάρχει πτωτική πορεία των εμβολιασμών και τόνισε πως ως αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι η εξάπλωση της νόσου.  Περισσότερο κίνδυνο διατρέχουν τα παιδιά των πλούσιων χωρών, λόγω του σκεπτικισμού σχετικά με τους εμβολιασμούς, ή στην πεποίθηση των γονέων πως η ασθένεια δεν είναι σοβαρή, επειδή ελέγχεται από τους επιστήμονες στις δυτικές χώρες.   

Πηγή: Reuters  

Μετάφραση / Επιμέλεια: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline