Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. ICare Home: ‘Φτιάξε’ μόνος σου το γλαύκωμα
ICare Home: ‘Φτιάξε’ μόνος σου το γλαύκωμα

ICare Home: ‘Φτιάξε’ μόνος σου το γλαύκωμα

  • September 26, 2017
  • 0 Likes
  • 21 Views
  • 0 Comments

Το DIY είναι εδώ και χρόνια η τάση στα περισσότερα πράγματα. Υπήρχε ένας κλάδος στον οποίο δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα συμβεί.
    
Η ιατρική. Η οποιαδήποτε ασθένεια απαιτεί επίσκεψη σε γιατρό θα έπρεπε να μένει ως έχει. Αλλά υπάρχει μια περίπτωση πλέον, όπου ο ασθενής θα μπορεί να επιδιορθώσει μόνος του το πρόβλημα.
    
Το γλαύκωμα είναι μια ασθένεια του ματιού, κατά την οποία παράγεται υγρό που προκαλεί πίεση και σπάει τα οπτικά νεύρα. Χάρις σε μια συσκευή που λέγεται ICare Home, ο πάσχων θα έχει την δυνατότητα να επαναφέρει τα μάτια και την όραση του στα κανονικά της.
    
Ο δρ. Andrew Tatham και η ομάδα του στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου έκαναν ένα τεστ με την συγκεκριμένη συσκευή που έφτιαξε μια φινλανδική εταιρεία και εγκρίθηκε για να κυκλοφορήσει στην αμερικάνικη αγορά.
    
Πήραν λοιπόν 100 άτομα που πάσχουν από γλαύκωμα και τους έβαλαν να χρησιμοποιήσουν το ICare Home. Σχεδόν τα 75 από αυτά την χειρίστηκαν σωστά και κατάφεραν να πιάσουν υψηλό σκορ στο τεστ όρασης. Ο Tatham εξηγεί πως για αρχή η συσκευή είναι χρήσιμη ως συμπληρωματικό μέτρο, αλλά μόνο σε πιο ήπιες περιπτώσεις.
    
Πηγή: WEBmd.com
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: