Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Η United Airlines ετοιμάζεται να απολύσει 593 εργαζομένους της που δεν εμβολιάστηκαν για τον κορονοϊό
Η United Airlines ετοιμάζεται να απολύσει 593 εργαζομένους της που δεν εμβολιάστηκαν για τον κορονοϊό

Η United Airlines ετοιμάζεται να απολύσει 593 εργαζομένους της που δεν εμβολιάστηκαν για τον κορονοϊό

  • September 29, 2021
  • 0 Likes
  • 43 Views
  • 0 Comments

Η αεροπορική εταιρεία United Airlines, η οποία απαίτησε στις αρχές Αυγούστου όλοι οι εργαζόμενοί της στις ΗΠΑ να εμβολιαστούν κατά της COVID-19, ανακοίνωσε χθες πως προετοιμάζεται να προχωρήσει στην απόλυση 593 εξ αυτών που δεν έχουν προσκομίσει βεβαιώσεις εμβολιασμού τους.

Από τους κάπου 67.000 υπαλλήλους της UA, λιγότερο από το 3%, δηλαδή περίπου 2.000, ζήτησε να εξαιρεθεί για ιατρικούς ή θρησκευτικούς λόγους. Μεταξύ των υπολοίπων, πάνω από το 99% προτίμησε να εμβολιαστεί.

“Απαιτήσαμε να εμβολιαστούν όλοι οι εργαζόμενοι της United που έχουν τη βάση τους στις ΗΠΑ για έναν απλό λόγο: για να εγγυηθούμε την ασφάλειά τους”, τόνισαν σε ανακοίνωση της διοίκησης ο επικεφαλής της εταιρείας, ο Σκοτ Κέρμπι, και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, ο Μπρετ Χαρτ.

“Και είναι αλήθεια πως όλοι είμαστε ασφαλείς όταν όλοι έχουμε εμβολιαστεί”, πρόσθεσαν.

Για τους 593 υπαλλήλους που δεν προσκόμισαν βεβαιώσεις εμβολιασμού, η εταιρεία κίνησε διαδικασίες απόλυσης με βάση διαδικασίας που είχε διαπραγματευθεί με τα συνδικάτα.

Πρόκειται για “απίστευτα δύσκολη απόφαση” αλλά “το να εγγυηθούμε την ασφάλεια της ομάδας μας είναι προτεραιότητά μας”, κατά την ανακοίνωση της διοίκησης της UA.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


  • Μοιραστείτε: