Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Η τσεχική κυβέρνηση απαγορεύει την είσοδο σε εστιατόρια σε ανεμβολίαστους και η Σλοβακία θα επιβάλει lockdown για όσους δεν έχουν ανοσοποιηθεί
Η τσεχική κυβέρνηση απαγορεύει την είσοδο σε εστιατόρια σε ανεμβολίαστους και η Σλοβακία θα επιβάλει lockdown για όσους δεν έχουν ανοσοποιηθεί

Η τσεχική κυβέρνηση απαγορεύει την είσοδο σε εστιατόρια σε ανεμβολίαστους και η Σλοβακία θα επιβάλει lockdown για όσους δεν έχουν ανοσοποιηθεί

  • November 19, 2021
  • 0 Likes
  • 27 Views
  • 0 Comments

Η τσεχική κυβέρνηση ενέκρινε τα σχέδια να επιτρέπεται από τη Δευτέρα η είσοδος σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και άλλες υπηρεσίες μόνο σε όσους έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 ή έχουν αναρρώσει από την ασθένεια τους τελευταίους έξι μήνες, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις.

Η κυβέρνηση είχε προαναγγείλει τα νέα μέτρα αυτή την εβδομάδα, καθώς η χώρα πασχίζει να αντιμετωπίσει την έξαρση στα κρούσματα COVID-19 και προσπαθεί να αυξήσει τα ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ των 10,7 εκατ. κατοίκων της.

Το κράτος θα απαιτεί επίσης διαγνωστικά τεστ COVID-19 σε εταιρίες στο πλαίσιο των νέων μέτρων, που είναι παρόμοια με αυτά που ίσχυαν νωρίτερα φέτος κατά το τελευταίο μεγάλο κύμα της πανδημίας.

Η χώρα είχε προχθές Τρίτη αριθμό ρεκόρ 22.511 κρουσμάτων. Τα νοσοκομεία γεμίζουν αν και ο αριθμός των ασθενών, περίπου 4.500, είναι σχεδόν ο μισός από τα υψηλά επίπεδα που είχαν καταγραφεί τον Μάρτιο.

Το ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα είναι κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου, με το 58% του συνολικού πληθυσμού να έχει ανοσοποιηθεί.

Την ίδια ώρα, η Σλοβακία θα επιβάλει αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων και των νοσηλειών που ασκούν πιέσεις στο υγειονομικό σύστημα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Εντουαρντ Χέγκερ.

«Πρόκειται για lockdown για τους ανεμβολίαστους», δήλωσε ο Χέγκερ σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


  • Μοιραστείτε: