Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Π. Κουρουμπλής: Είμαι βέβαιος ότι τα ΜΗΣΥΦΑ θα παραμείνουν στα φαρμακεία
Π. Κουρουμπλής: Είμαι βέβαιος ότι τα ΜΗΣΥΦΑ θα παραμείνουν στα φαρμακεία

Π. Κουρουμπλής: Είμαι βέβαιος ότι τα ΜΗΣΥΦΑ θα παραμείνουν στα φαρμακεία

  • June 10, 2015
  • 0 Likes
  • 34 Views
  • 0 Comments

altΣτη συζήτηση που είχε με εκπροσώπους των φαρμακοποιών της Θεσσαλονίκης, καθώς και στις απόψεις που ανταλλάχθηκαν με αφορμή τις ανησυχίες τους για το θέμα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του μαζί τους, ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Τίθενται δικλείδες, τέτοιες, που εάν το προσέξει κανείς, επί της ουσίας προστατεύουν πλήρως αυτό που λέμε κι έχει να κάνει με την παραμονή των ΜΗΣΥΦΑ στα φαρμακεία.
 
Εγώ είμαι βέβαιος, βέβαιος και το ξαναλέω είμαι βέβαιος, ότι με αυτές τις δικλείδες, τα ΜΗΣΥΦΑ θα μείνουν στα φαρμακεία» είπε ο υπουργός, παραπέμποντας σε σχετικές εκθέσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και υπενθυμίζοντας ότι ανάμεσα στις προϋποθέσεις που έθεσε η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης και στη συζήτηση για τον τρόπο διάθεσης «κάποιων» ΜΗΣΥΦΑ, είναι η εξασφάλιση της έγκρισης από τον ΠΟΥ.

«Διαβάστε τις εκθέσεις του ΠΟΥ» προέτρεψε ο κ. Κουρουμπλής, προσθέτοντας: «Ξέρουμε ότι ο ΠΟΥ έχει την άποψη ότι αυτά είναι φάρμακα και πρέπει να πωλούνται στα φαρμακεία».

Για τη συνάντηση του με τους φαρμακοποιούς ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα. «Τους εξήγησα ότι κι εγώ είμαι στην ίδια άποψη, αλλά αυτή τη στιγμή γίνεται μια διαπραγμάτευση της χώρας» τόνισε ο υπουργός, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο και συνέχισε: «Δεν έχουμε διαφωνίες, η διαφωνία έρχεται από αλλού».

alt

«Από εκεί και πέρα όμως μη τα θέλουμε όλα, όπως μας βολεύει κάθε φορά, η χώρα βρίσκεται σε διαπραγμάτευση» πρόσθεσε ο κ. Κουρουμπλής.

Σε ερώτηση για την αυριανή απεργία των φαρμακοποιών ο κ. Κουρουμπλής απάντησε: «Η δημοκρατία επιτρέπει στον καθένα να υπερασπίζεται τα δικαιώματά του, με τον τρόπο που τα αντιλαμβάνεται και είναι σεβαστή. Κι εγώ σέβομαι τον αγώνα που θέλουν να κάνουν οι φαρμακοποιοί και κάθε κοινωνική ομάδα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline