Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Home
  2. ΗΠΑ: Το 10% των θανάτων των ασθενών οφείλεται σε λάθος διάγνωση
ΗΠΑ: Το 10% των θανάτων των ασθενών οφείλεται σε λάθος διάγνωση

ΗΠΑ: Το 10% των θανάτων των ασθενών οφείλεται σε λάθος διάγνωση

  • October 15, 2018
  • 0 Likes
  • 21 Views
  • 0 Comments

Οι περισσότεροι Αμερικανοί θα πέσουν θύματα τουλάχιστον ενός διαγνωστικού λάθους στη ζωή τους και όταν συμβεί αυτό, μπορεί να τους οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο, σύμφωνα με μια έκθεση που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα από το Ινστιτούτο Ιατρικής, ένα όργανο που συμβουλεύει την κυβέρνηση και τους διαμορφωτές πολιτικής.
.
Σύμφωνα με τη μελέτη, σε λάθη διάγνωσης οφείλεται περίπου το 10% των θανάτων των ασθενών. Οι μελέτες των ιατρικών φακέλων των ασθενών αφήνουν επίσης να εννοηθεί ότι το 6-17% των βλαβών που υφίστανται οι ασθενείς κατά τη νοσηλεία τους οφείλονται σε τέτοια λάθη.
.
Πολλά διαγνωστικά λάθη συμβαίνουν όταν οι γιατροί δεν επικοινωνούν με τους συναδέλφους τους, με τους ασθενείς και τα μέλη της οικογένειάς τους. Πολλοί γιατροί επίσης δεν αντιλαμβάνονται τα λάθη που κάνουν, σημειώνει το Ινστιτούτο που ανήκει στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών.
.
Η συγκέντρωση αυτών των πληροφοριών αποτελεί πρόκληση επειδή πολλά θεραπευτήρια αποθαρρύνουν την αποκάλυψη των διαγνωστικών λαθών.
.
Για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά η επιτροπή ζητά να βελτιωθεί η επικοινωνία μεταξύ των γιατρών, των ασθενών και των συνοδών τους. Προτείνει επίσης να εκπαιδευτούν οι επαγγελματίες υγείας και να αυξηθούν οι δαπάνες για την έρευνα όσον αφορά τη βελτίωση της ακρίβειας των διαγνώσεων.
.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
.
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline

  • Share:

Leave Your Comment