Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Εσείς πόσες θερμίδες καίτε όταν καθαρίζετε;
Εσείς πόσες θερμίδες καίτε όταν καθαρίζετε;

Εσείς πόσες θερμίδες καίτε όταν καθαρίζετε;

  • August 25, 2014
  • 0 Likes
  • 58 Views
  • 0 Comments

altΟι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν πως το καθάρισμα και το συμμάζεμα του σπιτιού είναι μια βαρετή διαδικασία που συμβάλλει μόνο στην υγιεινή και στην τακτοποίηση του χώρου μας. Κανείς δεν γνωρίζει όμως πως μια τέτοια διαδικασία θα μπορούσε να συμβάλλει στο χάσιμο θερμίδων και κατά συνέπεια περιττού βάρους.

Ομάδα επιστημόνων από το Ηνωμένο Βασίλειο με την βοήθεια εθελοντών, υπολόγισε πόσες θερμίδες καίνε οι άνθρωποι σε διάφορες δραστηριότητες του σπιτιού και αυτό θα μπορούσε να ήταν ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την απώλεια βάρους, περισσότερο και από τις αυστηρές δίαιτες.

Συγκεκριμένα, σκουπίζοντας το πάτωμα με μια σκούπα για μια ώρα, χάνετε 153 θερμίδες. Με μόλις 30 λεπτά πλύσιμο ρούχων στο χέρι, καίτε 187 θερμίδες. Το καθάρισμα και το τρίψιμο του μπάνιου για μόλις 15 λεπτά, βοηθά στο να χάσετε άλλες 90 θερμίδες.

alt

Η αποτελεσματικότητα από το κάψιμο των θερμίδων κατά την διάρκεια ενός καθαρισμού, εξαρτάται από το μέγεθος της κατοικίας μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο 30 λεπτά καθαρισμού συμβάλλει στο κάψιμο 119 θερμίδων. Με το πλύσιμο των παραθύρων μέσα και έξω καίτε 167 θερμίδες ανά μισή ώρα. Η τακτοποίηση της ντουλάπας για 30 λεπτά, θα σας βοηθήσει να χάσετε 85 θερμίδες και παράλληλα να έχετε τέλεια διπλωμένα ρούχα.

Συμπέρασμα, αναθεωρείστε την άποψή σας για το ρητό «η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά» και προσθέστε πως η καθαριότητα συμβάλλει ενεργά και στην απώλεια βάρους!

Πηγή: Υγείαonline.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline