Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Πως αντιμετωπίζονται τα δερματικά κονδυλώματα;
Πως αντιμετωπίζονται τα δερματικά κονδυλώματα;

Πως αντιμετωπίζονται τα δερματικά κονδυλώματα;

  • April 30, 2014
  • 0 Likes
  • 38 Views
  • 0 Comments

altΟ Dr. Χριστόφορος Τζερμιάς, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, εξειδικευμένος στην Laser & Επεμβατική Δερματολογία, εξηγεί στο Υγείαonline.gr, τι πρέπει να γνωρίζουμε για τα δερματικά κονδυλώματα (HPV) που βρίσκονται σε έξαρση, πως μπορούμε να προστατευθούμε και τι πρέπει να κάνουμε εάν κολλήσουμε.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μεγάλη εξάπλωση των δερματικών κονδυλωμάτων, κυρίως στο νέο, σεξουαλικά ενεργό πληθυσμό. Πρόκειται για το πιο συχνό σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα της εποχής μας, το οποίο υπολογίζεται ότι θα προσβάλει ένα στα δύο άτομα κατά τη διάρκεια της ζωής του. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι δεν πρόκειται να νοσήσουν όλοι όσοι θα προσβληθούν από τον ιό, καθώς ενδέχεται να υπερτερήσει το αμυντικό σύστημα του οργανισμού.

Τα στατιστικά στοιχεία από την Ελλάδα δείχνουν αύξηση των κρουσμάτων, όπως φαίνεται στο infographic. Οι αναζητήσεις των ελλήνων χρηστών στο Google, για τη νόσο, αυξάνονται κάθε χρόνο, και τα περιστατικά ασθενών με δερματικά κονδυλώματα που επισκέπτονται τα δερματολογικά ιατρεία, αυξάνονται καθημερινά, κυρίως λόγω της άγνοιας των ασθενών, ότι το προφυλακτικό δεν αρκεί για την πλήρη προστασία από τα κονδυλώματα.

alt

Το προφυλακτικό καλύπτει μεν τη γεννητική περιοχή, ωστόσο τα κονδυλώματα έχουν την ικανότητα να μεταδίδονται στις ακάλυπτες περιοχές, όπως στη βάση του πέους και γύρω από το αιδοίο. Γι’ αυτό το λόγο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, να μπορούμε να εντοπίσουμε τα κονδυλώματα με γυμνό μάτι ή μέσω της ψηλάφησης του ερωτικού μας συντρόφου.  Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντοτε εύκολο, καθώς τα κονδυλώματα «καμουφλάρονται» είτε κάτω από το τριχωτό της περιοχής, είτε παίρνοντας την μορφή σπίλων (ελιών).

Όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για τα δερματικά κονδυλώματα (HPV) θα τις βρείτε στο infographic και στην ενημερωτική ιστοσελίδα www.stopkondylomata.com για να μάθετε το πώς μπορείτε να τα εντοπίζετε με γυμνό μάτι, και τι θα πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που προσβληθείτε.

Dr. Χριστόφορος Τζερμιάς
Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος
Laser & Επεμβατική Δερματολογία
www.stopkondylomata.com
www.tzermias.gr

Επιμέλεια άρθρου υγείας: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline