Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Στο κόκκινο τα νοσοκομεία της χώρας λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού τους
Στο κόκκινο τα νοσοκομεία της χώρας λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού τους

Στο κόκκινο τα νοσοκομεία της χώρας λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού τους

  • July 3, 2014
  • 0 Likes
  • 46 Views
  • 0 Comments

altΟ Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά να αυξηθεί άμεσα η χρηματοδότηση των Δημόσιων νοσοκομείων καθώς οι προϋπολογισμοί στην πλειοψηφία των νοσοκομείων της χώρας έχουν σχεδόν εξαντληθεί.

Η πρωτοφανής απόφαση του διοικητού του νοσοκομείου ΚΑΤ, να διακόψει τα τακτικά χειρουργεία κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού του νοσοκομείου αναδεικνύει την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα δημόσια νοσοκομεία λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης.

Θεωρούμε απαράδεκτη την υποχρηματοδότηση και απαξίωση του νοσοκομείου ΚΑΤ ,το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο τραυματολογικό κέντρο της χώρας και καλύπτει τις ανάγκες όλης της Ελλάδας. Όπως πληροφορούμεθα τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται ήδη «στο κόκκινο» και στις αρχές του φθινοπώρου θα μείνουν με άδεια ταμεία. Οι προϋπολογισμοί τους είναι πλασματικοί και ελλειμματικοί και δεν επαρκούν για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

alt

Ζητούμε να αυξηθεί άμεσα η χρηματοδότησή των Δημόσιων νοσοκομείων προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευσή τους.

Παράλληλα να εξασφαλιστεί το επιπρόσθετο κονδύλι για την περίθαλψη των ανασφάλιστων ασθενών προκειμένου να διασφαλιστεί η επαρκής τους κάλυψη.

Πηγή: Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline