Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Ακροβάτης φορέας του ιού HIV είχε εκατοντάδες ερωμένες
Ακροβάτης φορέας του ιού HIV είχε εκατοντάδες ερωμένες

Ακροβάτης φορέας του ιού HIV είχε εκατοντάδες ερωμένες

  • June 4, 2010
  • 0 Likes
  • 38 Views
  • 0 Comments

Ακροβάτης τσίρκου κατηγορείται ότι μετέδωσε, εν γνώση του, τον ιό του AIDS (HIV) σε εκατοντάδες γυναίκες, με τις οποίες είχε σεξουαλικές επαφές χωρίς προφύλαξη. Πρόκειται για τον Τζέφρι Ζαμπουρόνι, ο οποίος, όπως έγινε γνωστό, είχε πολλές ερωτικές συντρόφους, ενώ κρατούσε μυστικό το γεγονός ότι ήταν φορέας της νόσου.

Η αποκάλυψη έχει προκαλέσει «συναγερμό» στις υγειονομικές Αρχές της Αυστραλίας, οι οποίες παροτρύνουν όλες τις γυναίκες που είχαν σεξουαλική επαφή μαζί του, χωρίς προφύλαξη, να σπεύσουν να εξεταστούν το συντομότερο δυνατό.

Ενώ ο Ζαμπουρόνι βρίσκεται υπό κράτηση, μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης του, η αστυνομία του Γκολντ Κόουστ (Gold Coast) ανακοίνωσε ότι ο κρατούμενος έχει ήδη παραδεχτεί ότι είχε σεξουαλική επαφή, χωρίς προφύλαξη, με 12 γυναίκες και ότι είναι φορέας του ιού από το 1997.

Η επικεφαλής της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Κουηνσλάδης, Τζινέτ Γιανγκ, δήλωσε ότι ο Ζαμπουρόνι από το 2000 βρισκόταν κυρίως στο Γκολντ Κόουστ και το Σάνσαϊν Κόουστ, σημειώνοντας:

Η υπόθεση ήλθε στη δημοσιότητα πέρυσι, όταν μία γυναίκα υποχρεώθηκε να προβεί σε δημόσια δήλωση. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε μέχρι τώρα να έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία από τις γυναίκες που είχαν σεξουαλική σχέση μαζί του. Μας έδωσε ο ίδιος 12 ονόματα και ξεκινάμε από κει“.

Πηγή:  ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline