Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Πρόγραμμα υγείας για ανασφάλιστους ηλικιωμένους στον Αγ. Χαράλαμπο Ιλισίων
Πρόγραμμα υγείας για ανασφάλιστους ηλικιωμένους στον Αγ. Χαράλαμπο Ιλισίων

Πρόγραμμα υγείας για ανασφάλιστους ηλικιωμένους στον Αγ. Χαράλαμπο Ιλισίων

  • June 16, 2014
  • 0 Likes
  • 17 Views
  • 0 Comments

altΜε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014 το πρόγραμμα υγείας για ανασφάλιστους και άπορους ηλικιωμένους στον Αγ. Χαράλαμπο στα Ιλίσια.

Η Κινητή Μονάδα του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» μαζί με εθελοντές γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών βρίσκονταν στο προαύλιο της εκκλησίας, όπου ενορίτες της 3ης ηλικίας, παραμελημένοι, χωρίς ιατρική παρακολούθηση, ανασφάλιστοι και άποροι, είχαν τη δυνατότητα να εξετασθούν από εθελοντές ιατρούς του.

Πολλοί ηλικιωμένοι εξετάστηκαν προληπτικά από καρδιολόγο, παθολόγο, ορθοπαιδικό και υποβλήθηκαν μέτρηση χοληστερίνης, γλυκόζης νηστείας, σε καρδιογράφημα, σε μέτρηση αρτηριακής πίεσης, ενώ το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ανέλαβε την υιοθέτηση των ανασφάλιστων χρονίως πασχόντων ενοριτών για την φαρμακευτική τους κάλυψη, μέσα από το δράση του ΣΚΑΙ «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία».

alt

Το πρόγραμμα που ξεκίνησε 2 Φεβρουαρίου 2014 της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών αφορά στην προληπτική εξέταση ανασφάλιστων και απόρων της 3ης ηλικίας για οστεοαρθρίτιδα και καρδιαγγειακό κίνδυνο και υλοποιείται πιλοτικά σε 20 ενορίες της Αρχιεπισκοπής για να συνεχίσουν και οι υπόλοιπες.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί 9-5 καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, 3ο όροφο και παρέχει Πρωτοβάθμια Περίθαλψη σε ανασφάλιστους ασθενείς. Παράλληλα, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Ιατρείου χορηγεί φάρμακα κάθε μέρα εκτός Τρίτης. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 3847374.

Πηγή: Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline