Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Το άγχος φέρνει προβλήματα υγείας στον εργασιακό χώρο
Το άγχος φέρνει προβλήματα υγείας στον εργασιακό χώρο

Το άγχος φέρνει προβλήματα υγείας στον εργασιακό χώρο

  • April 9, 2014
  • 0 Likes
  • 27 Views
  • 0 Comments

altΤο άγχος πιστεύεται ότι ευθύνεται για περισσότερες από τις μισές ημέρες εργασίας που χάνονται, δήλωσε ο Επίτροπος που είναι αρμόδιος για θέματα Απασχόλησης Λάσλο Άντορ, εγκαινιάζοντας μια εκστρατεία που έχει στόχο την αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού με τον ίδιο τρόπο όπως οποιονδήποτε άλλον κίνδυνο στον χώρο εργασίας.

“Το άγχος είναι το δεύτερο πιο συχνά αναφερόμενο πρόβλημα υγείας που σχετίζεται με την εργασία”, σημείωσε ο Άντορ.

“Οι εργαζόμενοι που υποφέρουν από άγχος δυσκολεύονται περισσότερο να συγκεντρωθούν, κάνουν περισσότερα λάθη και υφίστανται με μεγαλύτερη συχνότητα ατυχήματα στον χώρο εργασίας”, πρόσθεσε.

Αυτό οδηγεί σε σωματικά προβλήματα, όπως η καρδιοπάθεια, αλλά έχει και έναν οικονομικό αντίκτυπο στις εταιρείες, καθώς αυξάνονται οι συχνές απουσίες από την εργασία και μειώνεται η παραγωγικότητα, πρόσθεσε. Οι εταιρείες θα πρέπει να αντιμετωπίζουν το στρες με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουν “οποιονδήποτε άλλον κίνδυνο για την εργασιακή ασφάλεια και την υγεία”, υπογράμμισε επίσης ο Επίτροπος.

alt

Το άγχος που σχετίζεται με την εργασία αποτελεί ένα “οργανωτικό θέμα, κι όχι ένα προσωπικό”, συμπλήρωσε η Κρίστα Σέντλατσεκ, η οποία είναι επικεφαλής της υπηρεσίας της ΕΕ που ηγείται της εκστρατείας για την μείωση του άγχους στον χώρο εργασίας. Πολλοί εργοδότες θεωρούν ότι είναι δυσκολότερο να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αυτό από τα “παραδοσιακά” ζητήματα υγείας και ασφάλειας, σημείωσε η ίδια.

Η εκστρατεία για έναν υγιή χώρο εργασίας θα διεξαχθεί για δύο χρόνια και θα ασχοληθεί με μεθόδους μείωσης του άγχους σε συνεργασία με εκατοντάδες οργανώσεις και συνδικάτα σε περισσότερες από 30 ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline