Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. H καλή διατροφή βελτιώνει εγκέφαλο και διάθεση
H καλή διατροφή βελτιώνει εγκέφαλο και διάθεση

H καλή διατροφή βελτιώνει εγκέφαλο και διάθεση

  • June 1, 2010
  • 0 Likes
  • 15 Views
  • 0 Comments

Η σωστή διατροφή μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη, τη διάθεση και να συμβάλλει στην καλύτερη συγκέντρωση. Αυτό δείχνει μια νέα μελέτη διαιτολόγων που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο British Dietetic Association.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι το πρόχειρο φαγητό γίνεται εθιστικό όσο και η ηρωίνη. Αυτό εξηγεί γιατί μερικοί άνθρωποι απλά δεν μπορούν να εγκαταλείψουν το λίπος, τα γλυκά και τα σνακ.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος καταναλώνει περίπου το 20% της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων, γι ‘αυτό είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι επιβλαβή τρόφιμα έχουν σημαντική επίπτωση στην υγεία και τη συμπεριφορά μας.

Για τη βελτίωση της συγκέντρωσης πολλοί ανατρέχουν για βοήθεια συμβουλών σε προσωπικούς ιατρούς.

Τρία γεύματα την ημέρα και η κατανάλωση ξηρών καρπών, θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους στην καλύτερη συγκέντρωση. Διατροφική πηγή διάθεσης και συγκέντρωσης, περιέχουν τα ζαχαρότευτλα, η σόγια, οι μπανάνες, τα αυγά, το κρέας και όλα τα προϊόντα δημητριακών.

Εξαιρετικά αποτελεσματική είναι και η σοκολάτα, αν κάποιος χρειάζεται μια γρήγορη αύξηση στη διάθεση και στην συγκέντρωση. Επίσης ο καφές espresso ξυπνά τον εγκέφαλο από το λήθαργο, ενώ ένας συνδυασμός από ομελέτα με αυγά και μπέικον για πρωινό, αυξάνει τη συγκέντρωση για όλη την ημέρα.

Πηγή: British Dietetic Association

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline