Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Πιο νεότεροι όσοι συνταξιοδοτούνται …
Πιο νεότεροι όσοι συνταξιοδοτούνται …

Πιο νεότεροι όσοι συνταξιοδοτούνται …

  • July 29, 2010
  • 0 Likes
  • 20 Views
  • 0 Comments

Δέκα χρόνια νεότεροι αισθάνονται όσοι βγαίνουν στη σύνταξη, ειδικά εκείνοι που δούλευαν κάτω από δύσκολες συνθήκες εργασίας.  Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές από πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και του Λονδίνου μετά από έρευνα σε 15.000 Γάλλους εργαζόμενους, οι οποίοι δηλώνουν ότι νιώθουν έως και 10 χρόνια νεότεροι λίγους μόλις μήνες μετά τη συνταξιοδότησή τους.

Oι ερευνητές ζήτησαν από εργαζόμενους της δημόσιας Γαλλικής εταιρείας αερίου και ηλεκτρισμού, να αξιολογήσουν την ποιότητα της υγείας τους από επτά χρόνια πριν συνταξιοδοτηθούν έως και επτά χρόνια μετά τη σύνταξη.

Tα μεγαλύτερα οφέλη απολάμβαναν όσοι είχαν κακό εργασιακό περιβάλλον, για παράδειγμα οι εργάτες. Aντίθετα τα στελέχη επιχειρήσεων και οι εργαζόμενοι καριέρας βίωσαν σε μικρότερο ποσοστό τα οφέλη από τη συνταξιοδότησή τους.

«Tα αποτελέσματα της έρευνάς μας θα πρέπει να απασχολήσουν τους πολιτικούς, οι οποίοι προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους να μείνουν για περισσότερα χρόνια στο εργασιακό τους περιβάλλον» δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Hugo Westerlund.

Mια άλλη μελέτη σε Bρετανούς δημόσιους υπαλλήλους κατέδειξε ότι η σωματική υγεία ενός 70χρονου που είχε υψηλά εισοδήματα ως εργαζόμενος, ήταν αντίστοιχη με εκείνη ενός 62χρονου με χαμηλά εισοδήματα.

Oι ειδικοί ανά τον κόσμο σχολιάζουν τη μελέτη λέγοντας ότι είναι σημαντικό να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας για όλους τους εργαζόμενους και ειδικότερα να διαμορφωθούν τέτοιες συνθήκες ώστε να μπορούν και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, εφόσον το επιθυμούν, να εργάζονται και μετά το χρόνο συνταξιοδότησής τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline