Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Η Σελένα Γκόμεζ έφερε στο προσκήνιο τον ερυθηματώδη λύκο
Η Σελένα Γκόμεζ έφερε στο προσκήνιο τον ερυθηματώδη λύκο

Η Σελένα Γκόμεζ έφερε στο προσκήνιο τον ερυθηματώδη λύκο

  • September 18, 2017
  • 0 Likes
  • 33 Views
  • 0 Comments

Όπως συμβαίνει συνήθως με διάφορες ασθένειες, είναι πάντοτε μια πολύ διάσημη περίπτωση που καταφέρνει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο γι’ αυτήν.
    
Διάσημη όχι με την έννοια του τι επάγγελμα κάνει, αλλά και με την έννοια του πόσο ιδιαίτερη ήταν η δική της μορφή της ασθένειας ή εν γένει η περίπτωση της. Ο ερυθηματώδης λύκος είναι η πιο δύσκολη περίπτωση αυτοάνοσου νοσήματος.
    
Η Σελίνα Γκόμεζ είναι η διάσημη που τον κάνει hot topic στις περισσότερες ιστοσελίδες και μέσα. Πριν από μια τριετία είχε μιλήσει για πρώτη φορά δημόσια για την ασθένεια της. Σήμερα, στα 25 της, έκανε την μεταμόσχευση νεφρού που είναι η πιο ακραία εκδήλωση της ασθένειας. Μια από τις φίλες της προσφέρθηκε να δώσει το ένα της νεφρό και η Σελίνα μπορεί πλέον να ατενίζει το μέλλον καλύτερα.
    
Όχι απόλυτα καλύτερα, μιας και θα πρέπει να δέχεται ενέσεις ώστε ο οργανισμός της να μην απορρίψει το νεφρό. Από την άλλη, αυτές οι ενέσεις θα βοηθήσουν ώστε να μειωθεί η επέλαση του λύκου, μιας και υπάρχει πάντοτε το ενδεχόμενο να χρειαστεί ξανά μεταμόσχευση στο μέλλον. Η πιθανότητα για κάτι τέτοιο είναι μεν απειροελάχιστη, αλλά υπάρχει.
    
Η μεταμόσχευση βέβαια είναι η καλύτερη λύση, μιας και το εναλλακτικό σενάριο, αυτό της διάλυσης, είναι πολύ επώδυνο με τα τωρινά δεδομένα. Αυτό συμβαίνει γιατί το πιο συνηθισμένο φάρμακο που χορηγείται προκαλεί τέτοιες παρενέργειες και κάνει τα κόκκαλα και το δέρμα να μοιάζουν με 60άρη και βάλε.
    
Όπως αναφέρει πάντως το stuff.co.nz, ο λύκος «χτυπάει» τις γυναίκες – στις οποίες εμφανίζεται περισσότερο – και στα αναπαραγωγικά τους όργανα, με αποτέλεσμα είτε να έχουν τρομερά δύσκολες κυήσεις, είτε να έχουν αποβολές, είτε να μην μπορούν καν να συλλάβουν.
    
Πηγή: Stuff.co.nz
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: