Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Η κατανάλωση φθορίου κατά την κύηση, επηρεάζει το IQ
Η κατανάλωση φθορίου κατά την κύηση, επηρεάζει το IQ

Η κατανάλωση φθορίου κατά την κύηση, επηρεάζει το IQ

  • September 20, 2017
  • 0 Likes
  • 20 Views
  • 0 Comments

Δεν χρειάζεται να πούμε πόσο σημαντικό είναι μια έγκυος να έχει μια όσο το δυνατόν πιο νορμάλ εγκυμοσύνη και να προσέχει το παραμικρό.
        
Όχι μόνο για να αποφύγει πιθανές επιπλοκές στη γέννα, ή δύσκολες ασθένειες στο παιδί της. Αλλά και για πιο απλά ζητήματα, που δεν είναι ζωτικής σημασίας, αλλά που κάθε γονιός θα ήθελε να τα αποφύγει.
        
Εν προκειμένω, δε νομίζουμε ότι υπάρχει γονιός που να μη θέλει να κάνει ένα σούπερ έξυπνο παιδί. Το να το αποκτήσει είναι κάτι που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.
        
Από τα γονίδια σίγουρα. Από την τύχη. Από τα ερεθίσματα που θα έχει στα πρώτα του χρόνια με συνείδηση. Από τις εικόνες που θα λαμβάνει όσο είναι μωρό και αναπτύσσει τον εγκέφαλο του. Ένας από τους παράγοντες είναι και η κατανάλωση φθορίου.
        
Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Environmental Health Perspectives, εξηγεί ότι η εισροή νερού με αρκετό φθόριο στην μήτρα της εγκύου, επηρεάζει το γνωστικό κομμάτι του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα το παιδί να έχει χαμηλότερο IQ.
        
Η έρευνα πήρε 300 μητέρες και παιδιά στο Μεξικό, τα οποία τα παρακολουθούσε για 12 χρόνια. Όταν έφτασαν σε μια ηλικία που είχε τεθεί ως όριο, έβαλαν τα παιδιά να λύσουν ένα τεστ γνώσεων.
        
Στα γραπτά φάνηκε ότι αυτά που είχαν εκτεθεί οι μητέρες τους σε περισσότερο από 0.8 ml το λίτρο φθόριο, πέτυχαν χαμηλότερο σκορ. Αντιθέτως, τα παιδιά που εκτίθεντο άμεσα σε φθοριούχο νερό, δεν εμφάνιζαν διαφορές στην αντίληψη.
        
Πηγή: Edition.CNN.com
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: