Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Η ατμοσφαιρική μόλυνση σκότωσε έναν ‘πληθυσμό Ελλάδας’ το 2015!
Η ατμοσφαιρική μόλυνση σκότωσε έναν ‘πληθυσμό Ελλάδας’ το 2015!

Η ατμοσφαιρική μόλυνση σκότωσε έναν ‘πληθυσμό Ελλάδας’ το 2015!

  • October 23, 2017
  • 0 Likes
  • 16 Views
  • 0 Comments

Την ώρα που σε παγκόσμιο επίπεδο η συστράτευση ως προς το πλάνο για την περιβαλλοντική αλλαγή αποσταθεροποιείται, με πολλούς επικίνδυνους να αμφισβητούν ανοιχτά το σαφές πρόβλημα, τα επιστημονικά δεδομένα έρχονται να αναιρέσουν τέτοιες απόψεις.
    
Η τρύπα του όζοντος, η περιβαλλοντική καταστροφή, η διαταραχή των οικοσυστημάτων από την ανόητη ανθρώπινη παρέμβαση συμβαίνουν.
    
Όλα αυτά μεταφράζονται σε ένα αποτύπωμα: την ατμοσφαιρική μόλυνση. Και ως γνωστόν, ότι δίνεις στο περιβάλλον, θα στο επιστρέψει ανάλογο.
    
Αφού η ανθρωπότητα επέλεγε και επιλέγει τη μόλυνση, παίρνει πίσω χαλασμένο αέρα, μολυσμένα νερά, μολυσμένες τροφές και πολλά ακόμα. Όλα αυτά συνετέλεσαν ώστε το 2015 να έχουμε ένα ιστορικό ρεκόρ σε επίπεδο θανάτων, αφού 1 στους 6 θανάτους συνδέεται με μόλυνση κάποιας μορφής. Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 9 εκατομμύρια ανθρώπους. Αυτό μόνο για το 2015. Χοντρικά ένας πληθυσμός Ελλάδας.
    

    
Στην έρευνα που έκανε το The Lancet Commission on Pollution and Health τα 6.5 εκατομμύρια από αυτούς τους θανάτους οφείλονται στη μόλυνση της ατμόσφαιρας, του αέρα δηλαδή. 1.8 προήλθε από το μολυσμένο νερό με χώρες της Κεντρικής Αφρικής και της Μέσης Ανατολής να έχουν τα τραγικά πρωτεία, ενώ το 0.8 αφορά σε χημικά ακατάλληλες συνθήκες εργασίας.
    
Κίνα, Ινδία, Πακιστάν, Μπανγκλαντές, Κένυα, Μαδαγασκάρη είναι χώρες που κατατάσσονται στις αναπτυσσόμενες και βρίσκονται σε μια διαδικασία μετάβασης σε λιγότερο βλαβερές ή ως και ωφέλιμες πηγές ενέργειας. Μολαταύτα έχουν υψηλό ποσοστό πρόωρων θανάτων που προκαλεί η μόλυνση.
    
Πηγή: Edition.CNN.com
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            

  • Μοιραστείτε: