Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Η ΑΝΑΣΑ γιορτάζει 10 συν 1 χρόνια προσφοράς
Η ΑΝΑΣΑ γιορτάζει 10 συν 1 χρόνια προσφοράς

Η ΑΝΑΣΑ γιορτάζει 10 συν 1 χρόνια προσφοράς

  • September 24, 2018
  • 0 Likes
  • 21 Views
  • 0 Comments

Με μία ημερίδα επιστημονικού χαρακτήρα στο Ζάππειο Μέγαρο γιόρτασε η ΑΝΑΣΑ τα 10+1 χρόνια προσφοράς της, την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018.
    
Η επετειακή παρουσίαση του σημαντικού έργου της ΑΝΑΣΑΣ στην Ελλάδα ξεκίνησε με μία Συνέντευξη Τύπου, την οποία παρακολούθησαν εκπρόσωποι των έντυπων, τηλεοπτικών και ηλεκτρονικών Μέσων.
    
Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης, η Πρόεδρος της ΑΝΑΣΑΣ, κ. Ζέτα Δούκα, αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που επιτελεί το Κέντρο Ημέρας τονίζοντας ότι «η ΑΝΑΣΑ είναι το πρώτο μου παιδί, που σήμερα γίνεται 11 ετών και όσοι παρευρίσκονται εδώ είναι οικογένειά μου».
    
Τη Συνέντευξη Τύπου συντόνισε ο δημοσιογράφος και Ιδρυτικό Μέλος της Ανάσας, κ. Άρης Βασιλειάδης. Τους λόγους που καθιστούσαν αναγκαία τη δημιουργία και τη λειτουργία ενός ΚΗ εξειδικευμένου για τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής (ΔΠΤ) ανέπτυξε η κ. Εύα Σαλαμινίου Αντιπρόεδρος της ΑΝΑΣΑΣ, κλινική ψυχολόγος, B.Sc, M.Sc, Ph.d, C Psychol, ενώ στατιστικά στοιχεία για τα 10 χρόνια λειτουργίας του ΚΗ παρουσίασε η κ. Μ. Κούντζα Επιστημονικά Υπεύθυνη του ΚΗ ΑΝΑΣΑ, ψυχίατρος, MD, Phd, τονίζοντας πως το ΚΗ ΑΝΑΣΑ αποτελεί πλέον σταθερό σημείο αναφοράς για την θεραπεία των ασθενών που πάσχουν από Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής.
    
Στο πάνελ συμμετείχαν επίσης σημαντικοί επιστήμονες του χώρου των ΔΠΤ, οι οποίοι με την συνεργασία τους τιμούν και στηρίζουν το έργο της ΑΝΑΣΑΣ σε όλη την διαδρομή της, μεταξύ των οποίων η κ. Ε. Βάρσου, Ομότιμη Αν. Καθηγήτρια Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Φ. Γονιδάκης, Επ. Καθηγητής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, υπεύθυνος μονάδας ΔΠΤ, Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Αιγινήτειου Νοσοκομείου, ο κ. Ι. Μιχόπουλος, Αν. Καθηγητής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, υπεύθυνος μονάδας ΔΠΤ, Β’ Ψυχιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείου Αττικόν, η κ. Στ. Χαριτάκη, Παιδοψυχίατρος, Επιμελήτρια A’ ΕΣΥ, Παιδοψυχιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».
    
Στη Συνέντευξη Τύπου απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, υπογραμμίζοντας την σπουδαιότητα των εξειδικευμένων υπηρεσιών ψυχικής υγείας που παρέχει το ΚΗ της ΑΝΑΣΑΣ στην πρόληψη και αντιμετώπιση των διαταραχών πρόσληψης τροφής.
    
Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης παρουσιάστηκαν συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία από το έργο του Φορέα. Ειδικότερα, στα 10 χρόνια της διαδρομής του ΚΗ ΑΝΑΣΑ έχουν καταγραφεί περισσότερες από 14.000 τηλεφωνικές κλήσεις, έχουν προσέλθει για διάγνωση 2833 ασθενείς και έχουν πραγματοποιηθεί 35.671 κλινικές συναντήσεις. Από το ΚΗ έχουν λάβει θεραπεία 1089 ασθενείς, με το 65,38% αυτών των ασθενών να είναι ηλικίας 18-34 ετών, το 23,12% ηλικίας 35-49 ετών, το 7,5% ηλικίας 50-64 ετών, το 0,64% από 65 και πάνω, ενώ ένα ποσοστό 3,31% αφορούσε σε ηλικίες έως 17 ετών. Σημειώνεται τέλος, ότι ο μέσος χρόνος θεραπείας των ασθενών του ΚΗ είναι από 1 έως 2 χρόνια.
    
Επιπλέον η ΑΝΑΣΑ έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 60 Δράσεις στην Κοινότητα και ειδικότερα σε σχολεία (Γυμνάσια και Λύκεια), Πανεπιστήμια, Συλλόγους Φοιτητών, Γονέων, Εκπαιδευτικών, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού στις ΔΠΤ. Έχει διοργανώσει 2 Πανελλήνια Φόρουμ για τις ΔΠΤ με διεθνή συμμετοχή, ενώ τα μέλη της Κλινικής Ομάδας του ΚΗ, έχουν παράξει σημαντικό επιστημονικό έργο, έχουν συμμετάσχει σε 3 Πανελλήνια Ψυχιατρικά Συνέδρια με ειδικά στρογγυλά τραπέζια για τις ΔΠΤ, και τα τελευταία τρία χρόνια, διοργανώνουν με μεγάλη επιτυχία, ετήσιο Σεμινάριο για τις ΔΠΤ, το οποίο απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας.
    
Τη Συνέντευξη Τύπου ακολούθησε μία ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση, με σκοπό το διάλογο με τα μέλη της Κλινικής Ομάδας του Κέντρου Ημέρας ΑΝΑΣΑ και τέθηκαν ερωτήσεις σχετικά με τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής. Στόχος της δράσης αυτής ήταν να αποκτήσει το κοινό μία πλήρη και επιστημονικά έγκυρη ενημέρωση αναφορικά με τις διαταραχές πρόσληψης τροφής, να γνωρίσει από κοντά το έργο και τους επιστήμονες της ΑΝΑΣΑΣ, και να ενημερωθεί σχετικά με τα προγράμματα και τις θεραπείες που προσφέρονται, μέσω του Κέντρου Ημέρας.
    
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο της ΑΝΑΣΑ, κάντε κλικ στην ιστοσελίδα anasa.com.gr
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: