Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. ΓΑΙΑ Μαιευτική – Γυναικολογική: Ιατρικό Συμπόσιο προγεννητικού ελέγχου
ΓΑΙΑ Μαιευτική – Γυναικολογική: Ιατρικό Συμπόσιο προγεννητικού ελέγχου

ΓΑΙΑ Μαιευτική – Γυναικολογική: Ιατρικό Συμπόσιο προγεννητικού ελέγχου

  • July 1, 2014
  • 0 Likes
  • 15 Views
  • 0 Comments

altΣτοχεύοντας στην ενημέρωση της ιατρικής κοινότητας για τις επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα του προγεννητικού ελέγχου, η μονάδα Ιατρικής Εμβρύου της ΓΑΙΑ του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών σε συνεργασία με την Ariosa Diagnostics, διοργάνωσε Επιστημονικό Συμπόσιο με θέμα «Μη επεμβατικός προγεννητικός έλεγχος με τη μέθοδο cell free DNA. Το παρόν και το μέλλον».

Η επιστημονική εκδήλωση απευθυνόταν σε ειδικούς μαιευτήρες – γυναικολόγους, γενετιστές και στο σύνολο των ειδικοτήτων που αφορά ο προγεννητικός έλεγχος του εμβρύου.

Μεταξύ των καλεσμένων ομιλητών ήταν ο καθηγητής του Kings College του Λονδίνου Δρ. Κύπρος Νικολαΐδης, ο οποίος καθιέρωσε στην Ευρώπη την εξέταση της αυχενικής διαφάνειας και ο Δρ. Maximilian Schmid, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βιέννης.

O κος Schmid παρουσίασε τα πιο πρόσφατα βιβλιογραφικά δεδομένα γύρω από το θέμα και πιθανές νεότερες εφαρμογές του στην ανίχνευση γονιδιακών ανωμαλιών, ενώ ο κ. Νικολαΐδης από την πλευρά του ανέλυσε τα δεδομένα και τις εξελίξεις της υπερηχογραφίας και της Ιατρικής Εμβρύου τα τελευταία 30 χρόνια και επικεντρώθηκε στην πιο πρόσφατη μη επεμβατική εξέταση προγεννητικού ελέγχου με έλεγχο εμβρυακού γενετικού υλικού (cfDNA). Σε ζωντανή σύνδεση με το συνέδριο των Γάλλων Εμβρυομητρικών Ιατρών, ο Καθηγητής παρουσίασε τα εξαιρετικά αποτελέσματα που είχε η εφαρμογή του τεστ στο γενικό πληθυσμό στο Λονδίνο.

alt

Επιπρόσθετα, ο κος Παπαϊωάννου, Υπεύθυνος Μονάδας Ιατρικής Εμβρύου της Γαία μίλησε για τις ενδείξεις της εξέτασης, την απαιτούμενη συμβουλευτική και παρέθεσε τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας που εκπονήθηκε από την Ιατρική Εμβρύου του Γαία όπου η μέθοδος εφαρμόζεται ήδη εδώ και ένα χρόνο με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Για τη ΓΑΙΑ Μαιευτική – Γυναικολογική

Στη ΓΑΙΑ εφαρμόζουμε πρώτοι στην Ελλάδα τις πιστοποιημένες παγκόσμιες επιστημονικές εξελίξεις σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους επιστήμονες του πλανήτη. Στόχος μας είναι ο συνδυασμός της εξελιγμένης επιστήμης και σύγχρονης τεχνολογίας με την ευαισθησία, προκειμένου να προσφέρουμε σε κάθε γυναίκα και σε κάθε οικογένεια αυτό που δικαιούται να έχει: πρότυπη ιατρική φροντίδα με ανθρώπινο πρόσωπο.

ΓΑΙΑ – Μαιευτικό & Γυναικολογικό Κέντρο Αθηνών ΑΕ
Διστόμου 9 ΤΚ 15125, Μαρούσι
Τηλ. Κέντρο: 2106991000
e-mail: gaia@iatriko.gr
web-site: www.gaiamaternity.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline