Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Κάπνισμα και υπέρταση σε γυναίκες: Εξαιρετικά μεγάλος ο κίνδυνος
Κάπνισμα και υπέρταση σε γυναίκες: Εξαιρετικά μεγάλος ο κίνδυνος

Κάπνισμα και υπέρταση σε γυναίκες: Εξαιρετικά μεγάλος ο κίνδυνος

  • September 11, 2013
  • 0 Likes
  • 58 Views
  • 0 Comments

altΣύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας μεγάλης έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην Φινλανδία σχετικά με τον κίνδυνο εγκεφαλικής αιμορραγίας, και τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στο περιοδικό PLOS ONE, ο κίνδυνος αιμορραγίας εξαρτάται από το συνδυασμό διαφόρων παραγόντων όπως, το κάπνισμα, η αυξημένη αρτηριακή πίεση και το φύλο, και μάλιστα οι γυναίκες.

Από την ανάλυση των αποτελεσμάτων της μελέτης, φαίνεται ότι η συχνότητα εμφάνισης της εγκεφαλική αιμορραγίας, ποικίλλει από 8 έως 171 ανά 100.000 ανθρώπους, με τη μεγαλύτερη συχνότητα να αφορά γυναίκες, καπνίστριες και υπερτασικές.

Όπως δηλώνει ο επικεφαλής της μελέτης και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, Mikka Korja, μια τόσο μεγάλη διακύμανση στην συχνότητα οποιασδήποτε νόσου του καρδιαγγειακού συστήματος είναι εξαιρετικά σημαντική και μπορεί να έχει σημαντικές κλινικές επιπτώσεις.

alt

Η μελέτη εντόπισε επίσης τρεις νέους παράγοντες κινδύνου για εγκεφαλική αιμορραγία: Ιστορικό προηγούμενου εμφράγματος μυοκαρδίου, ιστορικό εγκεφαλικού επεισοδίου στη μητέρα, και αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης στους άνδρες.

Πηγή: Υγείαonline.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline