Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Φθαλικά άλατα και αυξημένη πίεση στα παιδιά
Φθαλικά άλατα και αυξημένη πίεση στα παιδιά

Φθαλικά άλατα και αυξημένη πίεση στα παιδιά

  • June 4, 2013
  • 0 Likes
  • 42 Views
  • 0 Comments

altΤα φθαλικά είναι πρόσθετα στα πλαστικά. Είναι άχρωμα, άοσμα και υπάρχουν σχεδόν παντού. Χρησιμοποιούνται σε πλαστικές συσκευασίες, σε παιχνίδια ακόμη και σε ιατρικές συσκευές. Παλαιότερα εθεωρούντο σαν αβλαβείς ουσίες, όπως τελευταία, πολλές ενδείξεις δείχνουν ότι, όταν εισέλθουν στον οργανισμό μέσω των τροφών, μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές μεταβολικές και ορμονικές ανωμαλίες, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της ανάπτυξης του παιδιού.

altΤώρα, σε μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο έγκυρο ιατρικό περιοδικό The Journal of Pediatrcs, αναφέρεται ότι ορισμένοι τύποι φθαλικών θα μπορούσαν να αποτελέσουν έναν άλλο κίνδυνο για τα παιδιά: Προβλήματα στην καρδιά. Από δεδομένα που προέκυψαν από τρεις χιλιάδες παιδιά, τεκμηρίωθηκε για πρώτη φορά μια σχέση ανάμεσα στα φθαλικά που χρησιμοποιούνται ευρέως στην παραγωγή τροφών και στην αυξημένη συστολική αρτηριακή πίεση των παιδιών.

Οι ερευνητές συγκέντρωσαν δεδομένα μετά από έρευνα έξι ετών. Τα φθαλικά μετρήθηκαν από δείγματα ούρων. Βρέθηκε μια σαφής συσχέτιση ανάμεσα στις ποσότητες των φθαλικών και της αυξημένης αρτηριακής πίεσης των παιδιών. Οι ερευνητές τονίζουν ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε να περιοριστεί το όριο έκθεσης σε αυτές τις χημικές ουσίες ώστε να προστατεύεται η υγεία των παιδιών αλλά και των μεγαλύτερων.

Πηγή: Υγείαonline.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline