Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. ‘Πράσινα’ θα γίνουν τα κτίρια του Νοσοκομείου ‘Αγ. Δημήτριος- Γ. Γεννηματάς’
‘Πράσινα’ θα γίνουν τα κτίρια του Νοσοκομείου ‘Αγ. Δημήτριος- Γ. Γεννηματάς’

‘Πράσινα’ θα γίνουν τα κτίρια του Νοσοκομείου ‘Αγ. Δημήτριος- Γ. Γεννηματάς’

  • July 28, 2014
  • 0 Likes
  • 14 Views
  • 0 Comments

alt«Πράσινα» πρόκειται να γίνουν δύο από τα παλαιότερα κτιριακά συγκροτήματα νοσοκομειακών μονάδων της Θεσσαλονίκης, αυτά του Ενοποιημένου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Άγ. Δημήτριος- Γ. Γεννηματάς”.

Το σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης των δύο νοσοκομειακών κτιριακών συγκροτημάτων συζητήθηκε σε σύσκεψη που είχε την Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014 ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, με τον διοικητή του Νοσοκομείου, Παύλο Παπαδόπουλο και τον αναπληρωτή διοικητή, Παντελή Τσακίρη.

Στα σχέδια που συζητήθηκαν, όπως δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος, περιλαμβάνονται έργα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων (θερμομόνωση μέσω αλλαγής κουφωμάτων, ενεργοβόρων μονάδων κ.λπ.), όσο και ενεργειακής διαχείρισης και παραγωγής.

alt

Τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση των έργων και τους πόρους μέσω των οποίων θα χρηματοδοτηθούν, αναμένεται να συζητηθούν σε νέα συνάντηση, τον προσεχή Σεπτέμβριο, οπότε η διοίκηση του νοσοκομείου θα έχει προετοιμάσει λεπτομερή φάκελο προτάσεων, όσον αφορά τις ανάγκες αναβάθμισης των νοσοκομειακών συγκροτημάτων.

Η επίσκεψη του κ. Σιμόπουλου στο νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σειράς δράσεων που υλοποιεί η εταιρεία “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.” στις νοσοκομειακές μονάδες, με στόχο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του γ.γ., την ένταξη ώριμων μελετητικά έργων του νοσοκομείου «Αγ. Δημήτριος- Γ. Γεννηματάς», στο υπό διαμόρφωση πρόγραμμα της εταιρείας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline