Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. ΓΚΟΥΜΑΣ Σ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΚΟΥΜΑΣ Σ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΓΚΟΥΜΑΣ Σ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ

  • April 23, 2014
  • 0 Likes
  • 43 Views
  • 0 Comments

altΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ
ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο καρδιολόγος Γεώργιος Γκουμάς γεννήθηκε στην Αθήνα στις 9 Ιουνίου του 1968. Το 1986 αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή και εισήχθη με εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή Αθηνών υποστηριζόμενος κατά τη διάρκεια των σπουδών του με υποτροφία του Ιδρύματος “Ιωάννου Σ. Λάτση” (1988-1992) λόγω υψηλής επιδόσεως. Στη συνέχεια  και στα πλαίσια της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου υπηρέτησε στον Υγειονομικό Σταθμό Μηλέας Μετσόβου μέχρι το Σεπτέμβριο του 1994 οπότε και ξεκίνησε τη στρατιωτική του θητεία ως ιατρός του Πολεμικού Ναυτικού.

Ξεκίνησε την ειδικότητά του στην Παθολογία στο Ναυτικό Νοσοκομείο Σαλαμίνας και την ολοκλήρωσε στην Κρατική Παθολογική  Κλινική του Ιπποκρατείου Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών, ενώ για την ειδικότητα της Καρδιολογίας παρέμεινε για 3 χρόνια από το 1997 έως το 2000 στην Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Ιπποκρατείου Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Το 1998 ξεκίνησε τη Διδακτορική του Διατριβή στην έδρα Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: “Μεταβολές των στεφανιαίων αρτηριών και στενώσεων μετά από χορήγηση ουσίας P, L-αργινίνης, και D-αργινίνης σε ηρεμία και μετά από κολπική βηματοδότηση” και την ολοκλήρωσε το 2003, με βαθμό “Άριστα”. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ως συνεργάτης της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Ιπποκρατείου ΓΝΑ, συμμετείχε σε μεγάλο αριθμό ερευνητικών πρωτοκόλλων, στις εργασίες του αιμοδυναμικού τμήματος, καθώς και στο διδακτικό έργο της κλινικής. Για την ερευνητική του δραστηριότητα έχει βραβευθεί δύο φόρες από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και έχει λάβει μια υποτροφία, ενώ υποτροφία έχει λάβει και από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας.

Από το 1998 ως και σήμερα είναι συνεργάτης του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας με συμμετοχή  στο πρόγραμμα αγωγής υγείας στα σχολεία. Επίσης είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής των περιοδικών του Ιδρύματος και μέλος της οργανωτικής επιτροπής των συνεδρίων του.  

Μετά το 2000 και ως καρδιολόγος έχει εργασθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ICU) στο Ιατρικό Παλαιού Φαλήρου, στους SOS Ιατρούς με αντικείμενο τις κατ’ οίκον επισκέψεις σε επείγουσα βάση, στην Ευρωκλινική Αθηνών ως υπεύθυνος του ιατρείου λιπιδίων και αρτηριακής υπέρτασης της Β Καρδιολογικής Κλινικής και ως υπεύθυνος της Καρδιολογικής Μονάδας Εντατικής (CCU). Από το 2005 κατέχει τη θέση του διευθυντή του Καρδιολογικού Τμήματος στη Βιοκλινική Αθηνών (πρώην Γενική Κλινική Αθηνών).

Είναι μέλος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Εξωνοσοκομειακής Ιατρικής, μέλος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (FESC) από το 2005, ενώ από το 2008 είναι εκλεγμένο μέλος του πυρήνα της ομάδας Επιδημιολογίας, Πρόληψης και Μεταβολικού Συνδρόμου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε δεκάδες διεθνή και ελληνικά καρδιολογικά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε αναγνωρισμένα ελληνικά και ξένα καρδιολογικά περιοδικά.  Μιλάει δυο ξένες γλώσσες, αγγλικά και γαλλικά.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Δρ. Γεώργιος Σ. Γκουμάς
Ιατρός – Καρδιολόγος
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Τσόχα 3 & Βασιλίσσης Σοφίας, ΤΚ 11521, Αμπελόκηποι
Τηλ. 2106429363 – Fax. 2106429309 – Κιν. 6937030049
e-mail: ggoumasgr@yahoo.gr

  • Μοιραστείτε: