Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Γκόλντι Χόουν: ‘Να διδάξουμε τα παιδιά πώς μπορούν να γίνουν ευτυχισμένα’
Γκόλντι Χόουν: ‘Να διδάξουμε τα παιδιά πώς μπορούν να γίνουν ευτυχισμένα’

Γκόλντι Χόουν: ‘Να διδάξουμε τα παιδιά πώς μπορούν να γίνουν ευτυχισμένα’

  • February 13, 2018
  • 0 Likes
  • 18 Views
  • 0 Comments

Όταν η Γκόλντιν Χόουν ήταν 11 ετών, ερωτήθηκε τι θα ήθελε να είναι όταν μεγαλώσει. Απάντησε: «Θέλω να είμαι ευτυχισμένη».
    
Στα 72 της σήμερα η Αμερικανίδα διάσημη ηθοποιός συνεχίζει να υποστηρίζει την ευτυχία των παιδιών, μέσω του ιδρύματος που έχει δημιουργήσει – το Hawn Foundation.
    
Η Αμερικανίδα ηθοποιός βρίσκεται στο Ντουμπάι για να μετάσχει στη διεθνή διάσκεψη για τη διακυβέρνηση. Η Χόουν μίλησε σε μια από τις συνόδους της διάσκεψης για την ανάγκη να διδάσκεται στα παιδιά τη σημασία της προσοχής.
    
Τόνισε ότι ως γονείς και εκπαιδευτικοί, οι ενήλικοι πρέπει να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν τα παιδιά να βρουν την ευτυχία. Γι’ αυτό, είπε, «πρέπει να ξεκινήσουμε τη διδασκαλία τους με την πολύ βασική κατανόηση του πώς λειτουργεί ο εγκέφαλός τους».
    
Η ευτυχία είναι τρόπος ζωής
    
«Τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν τη δύναμη του εγκεφάλου τους», τόνισε η Χόουν υπογραμμίζοντας ότι η δύναμη του εγκεφάλου για να εξασφαλίσουμε μια ευτυχισμένη ζωή συχνά υπονομεύεται.
    
Η Αμερικανίδα ηθοποιός συγκέντρωσε μια ομάδα νευροεπιστημόνων, γιατρών, εκπαιδευτικών και ψυχολόγων για να μελετήσουν την ευτυχία και να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα σπουδών και ένα ίδρυμα που ονομάζεται Mind Up.
    
Το πρόγραμμα σπουδών Mind Up διδάσκει στα παιδιά πώς να ηρεμήσουν το μυαλό τους, να χαλαρώσουν, να μειώσουν το στρες, να αναπτύξουν φιλοσοφικές συμπεριφορές και να μάθουν για τον εγκέφαλο ώστε να κατανοήσουν καλύτερα την ανθρώπινη συμπεριφορά.
    
Σύμφωνα με τη Χόουν, το πρόγραμμα είναι επιτυχημένο: «Βρήκαμε ότι το 83% των μαθητών μας έγιναν ευτυχισμένοι». Η ίδια τόνισε ότι οι γονείς πρέπει να βοηθήσουν τα παιδιά να γίνουν θετικά: «Ένα αισιόδοξο παιδί είναι ένα παιδί που μπορεί να μάθει. Πρέπει να τους διδάξουμε ότι είναι πιο σημαντικό να είσαι ευτυχής παρά να ανησυχείς για κάτι που δεν δούλεψε».
    
Η ηθοποιός έριξε φως στο πώς το στρες είναι επικίνδυνο για τα παιδιά. Όπως είπε, οι ενήλικοι διοχετεύουν στα παιδιά «τοξικό στρες», όταν τους πιέζουν.
    
«Το να πιέζουμε τα παιδιά μας είναι σαν να τους δίνουμε ένα αγκάθινο στέμμα. Πρέπει να εξισορροπήσουμε το εκπαιδευτικό μας σύστημα», πρόσθεσε, καθώς μίλησε για την ανάγκη να εξεταστεί η προσοχή ως μέρος της εκπαίδευσης.
    
Όπως είπε η Χόουν, «η ευτυχία είναι μια εσωτερική δουλειά. Όταν είστε χαρούμενοι, αυτό αντικατοπτρίζεται στην εικόνα της οικογένειά σας».
    
Δείτε μέρος της ομιλίας της Γκόλντιν Χόουν κάνοντας κλικ εδώ 
   
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
      

  • Μοιραστείτε: