Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Γιατροί από όλο τον κόσμο έδωσαν τον Όρκο του Ιπποκράτη στο Ασκληπιείο στη Κω
Γιατροί από όλο τον κόσμο έδωσαν τον Όρκο του Ιπποκράτη στο Ασκληπιείο στη Κω

Γιατροί από όλο τον κόσμο έδωσαν τον Όρκο του Ιπποκράτη στο Ασκληπιείο στη Κω

  • June 24, 2018
  • 0 Likes
  • 37 Views
  • 0 Comments

Τη φιλοσοφία της ιατρικής τέχνης και τις αρχές της ηθικής και της δεοντολογίας όπως τις δίδαξε ο πατέρας της Ιατρικής, Ιπποκράτης “θα μεταφέρουν” στους συναδέλφους τους γιατροί από ξένες χώρες που συμμετείχαν σε μια τελετή με ιδιαίτερο συμβολισμό, στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου Κω.  
    
Πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων της Ελλάδας και του εξωτερικού και δεκάδες γιατροί έδωσαν όλοι μαζί τον όρκο του Ιπποκράτη και αναβίωσαν την Ιπποκράτειο παράδοση στη γενέτειρά του.
    
Η τελετή έλαβε χώρα, στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου, για τον Τουρισμό Υγείας, στην Ελλάδα, το οποίο διοργανώθηκε (23-24 Ιουνίου) στην Κω, από την ΚΕΔΕ, το Δήμο Κω και το Διεθνές Κέντρου Τουρισμού Υγείας, υπό την αιγίδα του ΙΣΑ.
    
Στη συγκινητική αναπαράσταση του Όρκου του Ιπποκράτη συμμετείχαν 34 γιατροί απ όλο τον κόσμο και αυτοί, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών, Κωνσταντίνος Πάντος, «θα λειτουργήσουν ως πρεσβευτές για την Ελλάδα και την γενέτειρα του Ιπποκράτη την Κω». Πρόσθεσε ότι αποτελεί μεγάλη επιτυχία και αποτέλεσμα προσπαθειών του Διεθνούς Κέντρου, η συμμετοχή γιατρών, από την Βραζιλία, την Κίνα, την Γερμανία την Ρουμανία, το Ισραήλ, κ.λ.π., στο Συνέδριο για τον τουρισμό Υγείας και στην ειδική εκδήλωση στο Ασκληπιείο. «Με σεβασμό στο παρελθόν, ανοίγουμε νέους δρόμους στο παρόν και οικοδομούμαι το μέλλον. Ως επιστημονική κοινότητα συμμετέχουμε και εμείς μέσω των προσπαθειών μας στην αλυσίδα για την προώθηση του τουρισμού Υγείας και την ανάπτυξη της χώρας μας», κατέληξε.
    
Με δέος και συγκίνηση Έλληνες γιατροί και επιστήμονες από χώρες του εξωτερικού, αναβίωσαν την Ιπποκράτειο παράδοση και απήγγειλαν το αριστούργημα ηθικού μεγαλείου που παραμένει μέσα στους αιώνες, η πεμπτουσία της ιατρικής ηθικής και δεοντολογίας. Μάλιστα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σάο Πάολο  ανέγνωσε, τον όρκο του Ιπποκράτη.  
    
Ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος ΙΣΑ, ΚΕΔΕ, ΕΛΙΤΟΥΡ, I.Η.T.C. και του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών, τίμησε τους συμμετέχοντες και τους παρέδωσε τον πάπυρο με τον όρκο του Ιπποκράτη.
    
«Σε αυτόν τον ιερό χώρο που ξεκίνησε η ιατρική συγκεντρωθήκαμε γιατροί από όλο τον κόσμο για να τιμήσουμε τον μεγάλο δάσκαλο και να θυμηθούμε την ηθική της επιστήμης μας κατά τον Ιπποκράτη που δεν πρέπει ποτέ να λησμονούμε», είπε ο κ. Πατούλης.
    
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: