Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Γεωργιάδης: Με τη βοήθεια της Γερμανίας οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας
Γεωργιάδης: Με τη βοήθεια της Γερμανίας οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας

Γεωργιάδης: Με τη βοήθεια της Γερμανίας οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας

  • April 28, 2014
  • 0 Likes
  • 16 Views
  • 0 Comments

altΠαραγωγική, χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας 28 Απριλίου 2014 ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης με τον Γερμανό ομόλογό του, Hermann Gröhe, στο περιθώριο της Άτυπης Συνόδου των υπουργών Υγείας της ΕΕ στο Ζάππειο.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «με τη βοήθεια της Γερμανίας, αυτό το διάστημα καταφέραμε να σχεδιάσουμε όλο το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα. Προσδοκούμε ότι, όταν αυτό ολοκληρωθεί, θα παρέχουμε στους Έλληνες πολίτες πολύ καλύτερες υπηρεσίες υγείας από ότι στο παρελθόν, ξοδεύοντας λιγότερα χρήματα και σεβόμενοι τα χρήματα του ελληνικού λαού.

Αυτό δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε χωρίς τη βοήθεια των επαγγελματιών της υγείας από τη Γερμανία και την πλήρη υποστήριξη από το γερμανικό υπουργείο Υγείας, το οποίο είναι μαζί μας σε κάθε βήμα. Μέσα από αυτήν τη συνεργασία, πιστεύω ότι και τα δύο υπουργεία δείχνουν πώς μπορεί να είναι η Ευρώπη στο μέλλον. Μια Ευρώπη αλληλεγγύης και συνεργασίας, όπου θα αφήσει πίσω της τη μιζέρια και τον ευρωσκεπτικισμό και θα δώσει την ευκαιρία στους ευρωπαϊκούς λαούς να έχουν ένα καλύτερο κοινό μέλλον».

Εξάλλου, ο κ. Gröhe χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα τη συζήτηση και ενημέρωση και τόνισε πως «είμαστε πεπεισμένοι ότι, για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη μιας χώρας, πρέπει και προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας. Είμαι εντυπωσιασμένος με την πεποίθηση με την οποία η ελληνική κυβέρνηση προχωρά στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Υποστηρίζουμε και θέλουμε οι πολίτες να βιώσουν σύντομα αυτές τις αλλαγές στην καθημερινότητά τους. Συνεργαζόμαστε στενά για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και θα συνεχιστούν οι επιτυχημένες προσπάθειες που ήδη έχουν ξεκινήσει. Υποστηρίζουμε, επίσης, την προσπάθεια να έχουν όλοι οι πολίτες, ακόμη και οι ανασφάλιστοι, πλήρη πρόσβαση στο σύστημα υγείας. Αυτό συνεπάγεται ότι όλοι οι φορείς των υπηρεσιών υγείας -τα νοσοκομεία, οι υπηρεσίες, οι γιατροί και όλοι οι εργαζόμενοι- μπορούν και πρέπει να συμβάλουν στο να φέρουμε αυτές τις υπηρεσίες στον πολίτη. Η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας είναι -κατά την άποψή μας- το πιο σημαντικό από όλα όσα κάνουμε».

alt

Η ατζέντα της άτυπης συνόδου των υπουργών Υγείας της ΕΕ

Στην ατζέντα της άτυπης συνόδου των υπουργών Υγείας της ΕΕ στο Ζάππειο, αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά από συνάντηση που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του, Φίλιππο Πατσαλή.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, η ατζέντα της συνόδου ξεκινά με το e-health στο γεύμα εργασίας και συνεχίζεται με το κομμάτι της μετανάστευσης και της επίπτωσης του φαινομένου στα δημόσια συστήματα υγείας, καθώς και τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στα εθνικά συστήματα. «Φυσικά μπορεί να αναφερθούν και άλλα θέματα της επικαιρότητας. Μπορεί να γίνει αναφορά στο MERS, στην κρίση η οποία προέκυψε. Ήταν μία νέα πρόκληση αυτών των ημερών και αυτής της εποχής» τόνισε.

Όσον αφορά τη συνάντηση με τον κ. Πατσαλή, ο υπουργός Υγείας σημείωσε: «Η Ελλάδα και η Κύπρος αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις αυτή την περίοδο, λόγω της οικονομικής κρίσης. Μπορούμε και οι δύο να εφαρμόσουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στα δικά μας εθνικά συστήματα υγείας, έτσι ώστε να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο που είναι καλύτερες υπηρεσίες υγείας με λιγότερα χρήματα. Νομίζω ότι εγκαινιάσαμε μία πολύ καλή, μεταξύ μας, επικοινωνία, για να προχωρήσει αυτή η συνεργασία».

Εξάλλου, ο κ. Πατσαλής υπογράμμισε: «Η Κύπρος και η Ελλάδα είναι κάτω από το μνημόνιο συναντίληψης με την τρόικα και έχουν πολλές κοινές υποχρεώσεις. Ήταν μία ευκαιρία να συζητήσουμε τις υποχρεώσεις, τις οποίες και οι δύο χώρες έχουν και τη μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας. Τη μεταρρύθμιση των νοσοκομείων, την αυτονόμηση των νοσοκομείων και άλλες απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον τομέα της υγείας. Έχουμε συζητήσει θέματα τα οποία μάς απασχολούν γύρω από αυτό το θέμα. Έχουμε δημιουργήσει ένα στενό κανάλι επικοινωνίας, ούτως ώστε να μπορούμε να ανταλλάζουμε εμπειρίες γύρω από αυτά τα θέματα». «Συζητήσαμε, επίσης, διμερή θέματα που αφορούν την παραπομπή ασθενών από την Κύπρο στην Ελλάδα. Για τις ανάγκες που έχει η Κύπρος στον τομέα της υγείας και πρέπει να εξυπηρετούνται εκτός Κύπρου. Είναι πρόθεσή μας να παίρνουμε αυτές τις υπηρεσίες από την Ελλάδα» πρόσθεσε.  

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline