Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Γεωργιάδης: Εισιτήριο 5 ευρώ στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ
Γεωργιάδης: Εισιτήριο 5 ευρώ στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ

Γεωργιάδης: Εισιτήριο 5 ευρώ στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ

  • March 4, 2014
  • 0 Likes
  • 39 Views
  • 0 Comments

alt«Εισιτήριο πέντε ευρώ θα καταβάλλουν όλοι όσοι προσέρχονται για επίσκεψη στα πολυιατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.) τα οποία αντικαθιστούν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ», ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΜEGA.

Από τη στιγμή που τα πολυιατρεία εντάσσονται στο ΕΣΥ, θα ισχύσει και σε αυτά ότι ισχύει ήδη στο ΕΣΥ, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα ο  υπουργός Υγείας χαρακτήρισε ευτελές το πόσο των πέντε ευρώ, ενώ διευκρίνισε ότι το εισιτήριο θα αποτελέσει οικονομικό πόρο για την εξέταση των ανασφάλιστων.

Σφοδρές αντιδράσεις από την επιβολή 5 ευρώ για επίσκεψη στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ
 
Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις για επιβολή 5 ευρώ για κάθε επίσκεψη ασφαλισμένου στα νέα πολυιατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ). Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) εκφράζει την οργή και αγανάκτησή του «για το χαράτσι των 5 ευρώ», και καλεί τον Πρωθυπουργό «να λάβει θέση» και να «πάρει τα απαραίτητα μέτρα, για την ανάκληση τέτοιου είδους πρακτικών που συνιστούν πολιτικές ευτελισμού, έλλειψης ηθικής και ανεντιμότητας».

Ο ΠΙΣ κατηγορεί τον υπουργό Υγείας «για πλήρη διάλυση του δημόσιου συστήματος, θέτοντας κι άλλα εμπόδια με το νέο μέτρο στην πρόσβαση των ασθενών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», «υπακούοντας», όπως αναφέρει στους «Τροϊκανούς εντολοδόχους με μόνο στόχο την ικανοποίηση των αριθμών εν όψει και των εξετάσεών του την Τρίτη», καθώς όπως έχει ανακοινωθεί ο υπουργός θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικα.

alt

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί τα μέλη του να εμποδίσουν «τις ανθρωποκτόνες τακτικές, στην κατεύθυνση μίας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσφορά σε όλους τους».

Περίπου στο 45% αναμένεται η συμμετοχή των ιατρών του ΕΟΠΠΥ στο ΠΕΔΥ

Ένας αγώνας δρόμου είναι σε εξέλιξη στο υπουργείο Υγείας, ώστε στις 20 Μαρτίου να είναι όλα έτοιμα για την λειτουργία των μονάδων του Πρωταβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).

Οι κενές θέσεις που θα προκύψουν θα καλυφθούν από επικουρικούς γιατρούς αμέσως, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου το 45% των γιατρών που υπηρετούσαν στον ΕΟΠΠΥ αναμένεται να υποβάλλει αίτηση για τη στελέχωση του ΠΕΔΥ, ενώ σχεδόν καθολική είναι η ένταξη του διοικητικού και υγειονομικού προσωπικού, το οποίο υπηρετούσε στον ΕΟΠΥΥ.

Ο υπουργός Υγείας, έχοντας τον ακριβή αριθμό των ιατρών που υπέβαλαν αίτηση θα συναντηθεί με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη «για να συμφωνήσουμε την ταχύτητα – έχουμε συμφωνήσει, δηλαδή, για την διαδικασία – της προσλήψεως του προσωπικού που θα προκύψει ως κενό για να μπορούν να λειτουργήσουν σωστά από την πρώτη ημέρα τα Πολυϊατρεία», όπως δήλωσε.

Ο υπουργός εξήγησε ότι θα προκηρυχθούν όλες οι θέσεις όσων επιλέξουν να αποχωρήσουν, διευκρινίζοντας, όμως, ότι οι θέσεις ιατρών που θα προκηρυχθούν, δεν θα αφορούν απαραίτητα το ΠΕΔΥ, αλλά και τα νοσοκομεία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline