Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Generation Z: Η ‘χειρότερη’ σεξουαλική γενιά της 60ετίας
Generation Z: Η ‘χειρότερη’ σεξουαλική γενιά της 60ετίας
Sex

Generation Z: Η ‘χειρότερη’ σεξουαλική γενιά της 60ετίας

  • September 25, 2017
  • 0 Likes
  • 24 Views
  • 0 Comments

Αν τον τελευταίο καιρό νιώθεις πως είσαι στον πυθμένα της σεξουαλικής ύπαρξης, τότε μην τρελαίνεσαι. Δεν είσαι ο μόνος. Υπάρχει μια ολόκληρη γενιά που μεγάλωσε και μεγαλώνει αδιαφορώντας πρακτικά για το σεξ.
    
Δεν είναι ότι δεν το κάνει καθόλου. Το κάνει. Με μικρότερη συχνότητα σαφώς. Είναι κυρίως η θέση που έχει το σεξ στο μυαλό αυτής της γενιάς.
    
Η λεγόμενη Generation Z, η γενιά των post-millennials, όσων δηλαδή γεννήθηκαν από το 1994 και μετά, αλλά και λίγο πιο πριν απ’ αυτούς, η Generation X, φαίνεται πως δεν τοποθετεί την σεξουαλική επαφή σε μια από τις 3-4 βασικές ανάγκες της. Πλέον, το κινητό, το chat, τα social media έχουν πάρει τη θέση του σεξ. Αυτό αναφέρεται στην έρευνα του Jean Twenge ως μια από τις εξηγήσεις. Πίσω απ’ αυτή τη θέση βέβαια υπάρχουν κι άλλα.
    
Όπως η ευκολία της εύρεσης σεξουαλικού συντρόφου που «ξενέρωσε» τον μύθο του σεξ στο μυαλό της γενιάς αυτής. Τα dating apps και η πτώση των όποιων ταμπού υπήρχαν στο παρελθόν αφαιρούν την έννοια της αναζήτησης από τους νέους 17-25.
    
Αν για παράδειγμα είσαι ένα αγόρι και έχεις κοπέλες να σου στέλνουν γυμνές τους φωτογραφίες, τότε νιώθεις πως το σεξ βρίσκεται εύκολα. Κι αν συμβαίνει αυτό, τότε δεν είναι και τίποτα σπουδαίο. Αν είσαι ένα κορίτσι και λαμβάνεις κάθε μέρα φωτογραφίες με γυμνά σώματα, το ίδιο. Υπάρχει και η βιομηχανία του πορνό που «ώθησε» μέσω της προσβασιμότητας της, αρκετούς από τους νέους σε μια μορφή εθισμού προς το πορνό, ώστε να μην τους ικανοποιεί κάτι άλλο.
    
Όλα τα παραπάνω έφτασαν την γενιά αυτή να έχει ένα ποσοστό 15% σε νέους που κάνουν σεξ πολύ σπάνια. Το ίδιο ποσοστό για την προηγούμενη γενιά ήταν 6%.
    
Πηγή: MensHealth.com
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: