Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Άκαρπη η συνάντηση ιατρών με τον νέο Υπουργό Υγείας
Άκαρπη η συνάντηση ιατρών με τον νέο Υπουργό Υγείας

Άκαρπη η συνάντηση ιατρών με τον νέο Υπουργό Υγείας

  • June 19, 2014
  • 0 Likes
  • 63 Views
  • 0 Comments

altΣυνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, είχαν την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014 εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων, οι οποίοι αντιδρούν στο νέο σύστημα αξιολόγησης, καθώς, όπως εκτιμούν, ανοίγει νέος κύκλος απολύσεων εργαζομένων.

Ο υπουργός επανέλαβε στους εργαζόμενους ότι η αξιολόγηση είναι νόμος του κράτους και θα εφαρμοστεί, ενώ ορίστηκε νέα συνάντηση για την Τετάρτη, 25 Ιουνίου, με αντικείμενο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας. Οι υγειονομικοί που συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας, υποστήριξαν ότι «με το νέο σύστημα αξιολόγησης κατασκευάζονται νέοι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι θα τίθενται σε διαρκή κινητικότητα και θα κινδυνεύουν με διαθεσιμότητες – απολύσεις».

alt

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, έως σήμερα 20.000 υγειονομικοί, ενυπόγραφα, αρνούνται να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση και όπως εκτιμάται έως τέλος του μήνα η άρνηση θα είναι καθολική.

Ακολούθησε πορεία, η οποία κατέληξε έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όπου βρίσκονται οι καθαρίστριες, σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα τους.  

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline