Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Τι είναι το Fraxel Laser;
Τι είναι το Fraxel Laser;

Τι είναι το Fraxel Laser;

  • March 30, 2010
  • 0 Likes
  • 23 Views
  • 0 Comments

Ο Αθανάσιος Αθανασίου MD PhD, Πλαστικός Χειρουργός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, London Clinic UK & Beverly Hills California, εξηγεί στο Υγείαonline.gr, την κορυφαία τεχνική θεραπείας δέρματος (laser Fraxel).

Το laser Fraxel αποτελεί την κορυφαία λύση στην κλασματική αναδόμηση της επιδερμίδας προσφέροντας εντυπωσιακά αποτελέσματα με ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας. Το Fraxel θεωρείται το gold standard στην αναδόμηση, αναζωογόνηση και ανάπλαση της επιδερμίδας, είναι laser νέας τεχνολογίας το οποίο έχει εγκριθεί από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) για την ανάπλαση του δέρματος.

Η θεραπεία με το Fraxel εφαρμόζεται σε ασθενείς με ουλές ακμής, λεπτές ρυτίδες, ρυτίδες έκφρασης, χαλάρωση, ουλές, μέλασμα, φακίδες και κηλίδες. Μετά από την θεραπεία οι ασθενείς επιβεβαιώνουν και επιπλέον οφέλη όπως δέρμα απαλό, λείο και σφριγηλό. Χρησιμοποιείται με απόλυτη επιτυχία όχι μόνο στην περιοχή του προσώπου αλλά και στον λαιμό, τα χέρια, το στήθος αλλά και σε άλλες περιοχές του σώματος, όπου τα laser προηγούμενης γενιάς δεν είχαν εφαρμογή, λόγω του κινδύνου εκτεταμένων βλαβών στις δομές του δέρμα.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα του είναι η σημαντική βελτίωση στις ραγάδες, εκεί όπου όλες οι άλλες μέθοδοι έως τώρα είχαν φτωχά αποτελέσματα.

Το Fraxel παράγει μέσω χιλιάδων μικροδεσμών laser μικροσκοπικές βαθιές στήλες ανάπλασης στο δέρμα, με αποτέλεσμα να αποβάλλονται τα παλαιά, επιδερμικά κύτταρα με τις αλλοιώσεις γήρανσης ή χρωματικών βλαβών και να ενεργοποιείται ο μηχανισμός ανάπλασης. Αφήνει ανέπαφη την επιδερμίδα, διεισδύοντας βαθύτερα στο δέρμα, ενώ λόγω των κενών ανάμεσα στις μικροδέσμες του laser, επεμβαίνει στο 20 με 30 τοις εκατό της επιφάνειας του δέρματος, αφήνοντας σημαντικό ποσοστό ινοβλαστών ανεπηρρέαστο εξασφαλίζοντας έτσι ομαλή και ταχεία ανάπλαση.

Ποια είναι τα οφέλη της θεραπείας Fraxel;

1.   Βελτιώνει τον τόνο του δέρματος και το μέγεθος των πόρων
2.  Ομαλοποιεί τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια
3.  Σβήνει τις ανεπιθύμητες καφέ κηλίδες
4.  Ομαλοποιεί την εμφάνιση από σημάδια ακμής και μετεγχειρητικές ουλές
5.  Αναζωογονεί τον λαιμό, το στήθος και τα χέρια
6.  Απαιτεί ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας
7.   Δίνει απαλότερη, πιο φρέσκια, και νεανική όψη αλλά και υφή στο δέρμα

Πόσες θεραπείες χρειάζονται και πόσο θα απέχουν μεταξύ τους;

Το δέρμα του κάθε ασθενή είναι διαφορετικό, αλλά κλινικές μελέτες έδειξαν ότι για τους περισσότερους ανθρώπους, τα μέγιστα αποτελέσματα έχουν επιτευχθεί με 3 έως 5 συνεδρίες, οι οποίες συνήθως απέχουν μεταξύ τους 2 έως 6 εβδομάδες.

Πονάει η θεραπεία Fraxel;

Εφαρμόζεται τοπική αναισθησία πριν τη θεραπεία και κρύος αέρας διοχετεύεται στην περιοχή κατά τη διάρκεια της εφαρμογής, ώστε να ελαχιστοποιείται η τυχόν ενόχληση. Μετά τη θεραπεία, οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν ένα αίσθημα παρόμοιο με αυτό του ελαφρού εγκαύματος μετά από πολύωρη έκθεση στον ήλιο. Η ενόχληση εξαφανίζεται μετά από 1 έως 3 ώρες.

Αθανάσιος Αθανασίου
Πλαστικός Χειρουργός
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

www.athens-beverlyhills.com


Επιμέλεια άρθρου υγείας: Συντακτική Ομάδα
Υγείαonline

  • Μοιραστείτε: