Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

  • July 28, 2014
  • 0 Likes
  • 61 Views
  • 0 Comments

altΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ
ΗΛΕΚΤΡΟΦΥΣΙΟΛΟΓΟΣ-ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

O Νικόλαος Φραγκάκης είναι Καρδιολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στην Ηλεκτροφυσιολογία (Αρρυθμιολογία) και την Επεμβατική Καρδιολογία.
    
Γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα, είναι παντρεμένος με την Αιματολόγο Ελευθερία Λευκού και πατέρας δύο παιδιών. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1987). Έλαβε την ειδικότητα της Καρδιολογίας αρχικά στην Καρδιολογική Κλινική του ΓΝ Γεννηματάς Αθηνών και στη συνέχεια στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο υπό την διεύθυνση του Καθηγητού Δ. Κρεμαστινού.
    
Στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο παρέμεινε για έναν επιπλέον χρόνο για μετεκπαίδευση στον πεδίο της Ηλεκτροφυσιολογίας. Ακολούθως και επί τρία και πλέον έτη μετεκπαιδεύθηκε στην Ηλεκτροφυσιολογία και Επεμβατική Καρδιολογία στο St Thomas’ Hospital, London. Από το 2002 και για επτά συναπτά έτη εργάσθηκε ως επιμελητής ΕΣΥ στο Νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, όπου ως υπεύθυνος του τμήματος Ηλεκτροφυσιολογίας και Βηματοδότησης της Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής είχε την αποκλειστική ευθύνη διενέργειας ηλεκτροφυσιολογικών μελετών, επεμβάσεων κατάλυσης (ablation), εμφύτευσης βηματοδοτοδοτικών και απινιδωτικών συσκευών.
    
Το 2009 διορίσθηκε στο ΑΠΘ ως Λέκτορας Καρδιολογίας με οργανική θέση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ενώ το 2013 εξελέγη και στη συνέχεια διορίσθηκε Επίκουρος Καθηγητής Καρδιολογίας ΑΠΘ. Τον Μάρτιο του 2018 εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιολογίας ΑΠΘ.
    
Το 2008 μετέβη με τρίμηνη εκπαιδευτική άδεια στο Λονδίνο (The Heart Hospital) για εμπλουτισμό της εμπειρίας στην Ηλεκτροφυσιολογία με κύριο αντικείμενο την επεμβατική αντιμετώπιση της Κολπικής Μαρμαρυγής. Τον Οκτώβριο του 2013 μετέβη με νέα εξάμηνη μετεκπαιδευτική άδεια από το ΑΠΘ στο Maria Cecilia Hospital Cotignola Italy, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα ηλεκτροφυσιολογίας παγκοσμίως το οποίο διευθύνεται από τον Carlo Pappone έναν από τους πρωτοπόρους στην επεμβατική αντιμετώπιση (ablation) της Κολπικής Μαρμαρυγής. Στο κέντρο αυτό είχε την ευκαιρία να επεκτείνει περαιτέρω την εμπειρία του στις επεμβάσεις κατάλυσης κολπικής μαρμαρυγής.
    
Είναι κάτοχος των ακολούθων τίτλων:
    
• Διδάκτορας Ιατρικής Σχολής του Καποδιστρίου Πανεπιστημίου Αθηνών
• Τίτλος Καρδιολόγου της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας  
• Fellow of the European Society of Cardiology
• Mέλος της Εταιρείας αρρυθμιολόγων της Βορείου Αμερικής (NASPE)
• Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αρρυθμιολόγων (EHRA)
• Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ηλεκτροφυσιολογίας και Βηματοδότησης
    
Εκλέγεται ανελλιπώς  μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Καρδιολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδας κατά τα τελευταία 10 έτη, ενώ εξελέγη Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ηλεκτροφυσιολογίας και Βηματοδότησης για την διετία 2019-2020. Έχει προσκληθεί ως ομιλητής σε περισσότερα από 400 Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο για το οποίο υπάρχουν πολλές αναφορές στη διεθνή βιβλιογραφία.
    
Συνολικά μέχρι σήμερα έλαβε μέρος σε περισσότερες από 150 επιστημονικές εργασίες συμπεριλαμβανομένης και της Διδακτορικής Διατριβής, η οποία κρίθηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με βαθμό άριστα.
    
Εχει συμμετάσχει ως κύριος ερευνητής ή συνερευνητής σε πολυάριθμες διεθνείς και Ελληνικές Πολυκεντρικές Μελέτες οι οποίες δημοσιεύθηκαν σε υψηλού κύρους διεθνή περιοδικά ενώ έχει συγγράψει διάφορα κεφάλαια σε διδακτικά βιβλία και βοηθήματα.
        
Στοιχεία επικοινωνίας:
        
Νικόλαος Κ. Φραγκάκης
Αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιολογίας ΑΠΘ
Ηλεκτροφυσιολόγος-Επεμβατικός Καρδιολόγος
Διεύθυνση ιατρείου: Τσιμισκή 59 ΤΚ 54623, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310257536 – Κιν. 6944267643
e-mail: fragakis.nikos@googlemail.com
        
        
        
        
       

  • Μοιραστείτε: