Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. FOMO: Η ‘ψυχική ασθένεια’ των social media
FOMO: Η ‘ψυχική ασθένεια’ των social media

FOMO: Η ‘ψυχική ασθένεια’ των social media

  • September 21, 2017
  • 0 Likes
  • 20 Views
  • 0 Comments

Αν είσαι ένας digital native, τότε ξέρεις για τι πράγμα μιλάμε. Το FOMO, ή αλλιώς Fear of Missing Out, είναι αυτή η ανησυχητική αίσθηση που έχεις ότι μένεις στην απ’ έξω.
        
Ότι οι φίλοι σου γλεντάνε χωρίς εσένα. Μπορεί να είναι φυσιολογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά σε πολλούς νέους ανθρώπους αυτό δημιουργεί έναν φόβο. Καταργεί αυτή την αίσθηση ότι είναι ένα πολύ ενεργό κοινωνικό ον και απασχολείται διαρκώς με πράγματα.
        
Το FOMO δεν έχει χαρακτηριστεί επίσημα ως ψυχική ασθένεια. Γιατί ακόμα δεν έχει πάρει τις διαστάσεις που μπορεί. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις ατόμων που νιώθουν να καταβάλλονται από την αίσθηση ότι οι φίλοι τους διασκεδάζουν κάπου ή πάνε διακοπές ή, ακόμα ακόμα, ποστάρουν ο ένας στον τοίχο του άλλου πράγματα που δεν τα ξέρουν αυτοί.
        
Αυτή η ανησυχία μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα ψυχολογίας στο άτομο που νιώθει απομονωμένο και παρείσακτο. Μειωμένη αυτοπεποίθηση, αίσθηση μοναξιάς, έντονη στενοχώρια, απογοήτευση, εσωστρέφεια, ως και κατάθλιψη.
        
Ειδικά σε φοιτητές το FOMO είναι ένα συναίσθημα που έχει περάσει τουλάχιστον μια φορά από τα μέρη τους. Ιδίως αν μιλάμε για φοιτητές που ζουν μέσα σε κολλέγιο, άρα είναι πολύ πιο ανεξήγητο στο μυαλό τους το γεγονός ότι μένουν στην απ΄έξω.
        
Τι μπορείς να κάνεις όταν σε πιάνει αυτή η αίσθηση; Κλείσε όλα τα social media, μην ασχολείσαι, βγες μια βόλτα και εκμεταλλεύσου τις στιγμές που έχεις με τον εαυτό σου.
        
Πηγή: MensHealth.com
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: