Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Νόσος του Πάρκινσον: Τελικά υπάρχουν δύο μορφές της νόσου
Νόσος του Πάρκινσον: Τελικά υπάρχουν δύο μορφές της νόσου

Νόσος του Πάρκινσον: Τελικά υπάρχουν δύο μορφές της νόσου

  • October 15, 2013
  • 0 Likes
  • 24 Views
  • 0 Comments

altΜια ομάδα ερευνητών από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ερευνών Laboratoire CNRS d’Enzymologie et Biochimie Structurales, παρατηρώντας ότι τα συμπτώματα της νόσου του Πάρκινσον διαφέρουν πολύ ανάμεσα στους ασθενείς, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, η νόσος του Πάρκινσον προκαλείται από μια πρωτεΐνη η οποία ονομάζεται άλφα-συνουκλεϊνη.

Αυτή η ουσία, συσσωρεύεται εντός των νευρικών κυττάρων και, τελικά τα εξοντώνει. Οι ερευνητές πέτυχαν να ταυτοποιήσουν και να παραγάγουν δύο διαφορετικούς τύπους σωματιδίων άλφα-συνουκλεϊνης. Και ακόμη περισσότερο, απέδειξαν ότι, ή μια από τις δύο μορφές, είναι πολύ περισσότερο τοξική από την άλλη και έχει πολύ μεγαλύτερη ικανότητα να εισβάλει μέσα στα νευρικά κύτταρα. Η ανακάλυψη αυτή, λαμβάνει υπόψη της, σε μοριακή κλίμακα, την ύπαρξη  των χαρακτηριστικών της συσσωρευμένης αλφα-συνουκλεϊνης, τα οποία διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή.

alt

Τα δεδομένα αυτά, δημοσιεύονται στο περιοδικό Nature Communications, και αντιπροσωπεύουν μια αξιοσημείωτη πρόοδο για την κατανόηση της νόσου του Πάρκινσον και ανοίγουν το δρόμο, για την δημιουργία συγκεκριμένων θεραπειών, οι οποίες να στοχεύουν σε κάθε μορφή της νόσου.

Πηγή: Υγείαonline.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline