Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ: Τέλος και οι συμβεβλημένοι ιατροί για τους ασφαλισμένους!
Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ: Τέλος και οι συμβεβλημένοι ιατροί για τους ασφαλισμένους!

Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ: Τέλος και οι συμβεβλημένοι ιατροί για τους ασφαλισμένους!

  • March 18, 2014
  • 0 Likes
  • 34 Views
  • 0 Comments

altΧωρίς απολύτως καμία ιατρική κάλυψη κινδυνεύουν να μείνουν τα 10 εκατομμύρια των ασφαλισμένων με τον ΕΟΠΥΥ καθώς στις 31 Μαρτίου λήγουν οι συμβάσεις όλων των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.  Τα παραπάνω καταγγέλλουν σε σχετική ανακοίνωση τους το προεδρείο της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο Οργανισμός δεν έχει καν δώσει στην δημοσιότητα προσχέδιο συμβάσεις με τους κλινικούς ιατρούς.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ αναφέρει τα έξης:

“Θεωρούμε απαράδεκτη την καθυστέρηση αντιμετώπισης του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ αυτού θέματος. Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας προς τον οργανισμό, αυτός δείχνει προκλητική αδιαφορία καθώς όχι μόνο δεν έχει προχωρήσει στην ενεργοποίηση της προβλεπόμενης από τον Νόμο επιτροπής διαπραγμάτευσης προκειμένου να ανοίξει διάλογος μεταξύ της ΕΝΙ – ΕΟΠΠΥ και τον οργανισμό, αλλά δεν έχει καν δώσει στην δημοσιότητα προσχέδιο συμβάσεις με τους κλινικούς ιατρούς.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, ως ο πανελλήνιος επαγγελματικός φορέας των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, καλεί τον οργανισμό να ενεργοποιήσει ΑΜΕΣΑ την επιτροπή διαπραγμάτευσης και να δώσει στην δημοσιότητα προσχέδιο σύμβασης του οργανισμού με τους κλινικούς ιατρούς.

alt

Η ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ δεν πρόκειται να αποδεχθεί αυτή την κατάσταση που κρατά σε ομηρία ασφαλισμένους και ιατρούς, ζητά την ΑΜΕΣΗ υπογραφή ΝΕΑΣ σύμβασης εντός του Μαρτίου, πριν λήξουν οι τρέχουσες συμβάσεις.
ΔΕΝ συμφωνούμε με την διαιώνιση του θέματος και την τρίμηνη παράταση των υπαρχόντων συμβάσεων.

Σε περίπτωση που δεν συγκληθεί ΑΜΕΣΑ η επιτροπή διαπραγμάτευσης μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε σε ΑΜΕΣΕΣ ενέργειες, κάτι που ΔΕΝ επιθυμούμε! Καλούμε την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να αναλάβει ΑΜΕΣΑ τις ευθύνες της απέναντι στα 10 εκατομμύρια των ασφαλισμένων της”!

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ (ΕΝ.Ι – Ε.Ο.Π.Υ.Υ)
Κηφισίας 18, 11526, Αθήνα
Τηλ. Fax: 2107785805 – 6944542664
e-mail: eni.eopyy@gmail.com
www.eni-eopyy.net
www.eni-eopyy.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα
Υγείαonline