Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Καταπολεμήστε τον στομαχικό πόνο το καλοκαίρι
Καταπολεμήστε τον στομαχικό πόνο το καλοκαίρι

Καταπολεμήστε τον στομαχικό πόνο το καλοκαίρι

  • July 11, 2014
  • 0 Likes
  • 17 Views
  • 0 Comments

altΟ Αλκιβιάδης Ευθυμίου, MD, PhD, FEBG, Ειδικός Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος, Ειδικευθείς & Μετεκπαιδευθείς στη Μεγάλη Βρετανία, Επιστημονικός Συνεργάτης Κλινικής “Άγιος Λουκάς”, Θεσσαλονίκη, εξηγεί στο Υγείαonline.gr, πώς να αντιμετωπίσουμε τον στομαχικό ή κοιλιακό πόνο κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Το καλοκαίρι είναι για όλους συνδεδεμένο με διακοπές, βουνό, θάλασσα, μπάνια, ταξίδια, διασκέδαση, ξεκούραση και γενικά με την απόλαυση. Μερικές φορές όμως, πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουν ένα ισχυρό στομαχικό ή κοιλιακό πόνο, ο οποίος δημιουργεί κακή ψυχολογική διάθεση και καταστρέφει τις ημέρες που εμφανίζεται.

Δυστυχώς, ακόμη και τα πιο «γερά στομάχια» κάποια στιγμή βρίσκουν τον δάσκαλό τους. Είτε πρόκειται για απλές περιπτώσεις «βαρυστομαχιάς» και δυσπεψίας είτε για πιο επίμονες περιπτώσεις κωλικών ή δυσκοιλιότητας, ο πόνος στην συγκεκριμένη περιοχή είναι ικανός να μας «διπλώσει».

alt

Το βασικό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι δεν πρέπει να προσπαθήσετε να θεραπεύσετε τον πόνο μόνοι σας αν:

•      Είναι σοβαρός και επιδεινώνεται
•      Συνοδεύεται από απώλεια βάρους
•      Συνοδεύεται από αιμορραγία από το έντερο
•      Συνοδεύεται από δυσκολία στην κατάποση
•      Συνοδεύεται από επίμονους εμέτους

Για όλες τις άλλες περιπτώσεις, υπάρχουν δοκιμασμένες και ασφαλείς θεραπείες αφού, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα ξένων και ελληνικών ερευνών, τις περισσότερες φορές (62%), το σύμπτωμα θεραπεύεται με τη λήψη κάποιας φαρμακευτικής ουσίας.  Το ποσοστό αυτό μεγαλώνει σημαντικά (83%) στις ηλικίες 25-34.

alt

Σε αντίθεση με τα αντιφλεγμονώδη, τα σπασμολυτικά όπως είναι η υοσκιναμίνη δεν δημιουργεί παρενέργειες και προσφέρει πραγματική και άμεση ανακούφιση.

Η υοσκιναμίνη, για περισσότερα από 50 χρόνια, είναι ένα καταξιωμένο, ασφαλές και αποτελεσματικό σπασμολυτικό για την ανακούφιση από τη δυσφορία και τον πόνο στο γαστρεντερικό σωλήνα.  Με τη μοναδική, στοχευμένη δράση της η οποία ξεκινά 15-λεπτά-από-την λήψη, χαλαρώνει τους συσπώμενους μύες του πεπτικού συστήματος, αντιμετωπίζοντας την αιτία του πόνου αντί απλώς να τη συγκαλύπτει.

Επιπρόσθετα, καλό θα είναι γενικά να θυμάστε ότι θα πρέπει να αποφεύγετε τα τρόφιμα και τα ποτά που ξέρετε ότι θα σας προκαλέσουν πόνο και να προσπαθήσετε να ελαχιστοποιήσετε το στρες στην καθημερινότητα σας.

Σε κάθε περίπτωση, συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.

Αλκιβιάδης Ευθυμίου, MD, PhD, FEBG
Ειδικός Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος
Ειδικευθείς & Μετεκπαιδευθείς στη Μεγάλη Βρετανία
Επιστημονικός Συνεργάτης Κλινικής “Άγιος Λουκάς”, Θεσσαλονίκη

www.alkis-efthymiou.com
 
Επιμέλεια άρθρου υγείας: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline