Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. ΙΣΑ: Μακριά οι μικροπολιτικές στον αγώνα προσφοράς προς τον συνάνθρωπο
ΙΣΑ: Μακριά οι μικροπολιτικές στον αγώνα προσφοράς προς τον συνάνθρωπο

ΙΣΑ: Μακριά οι μικροπολιτικές στον αγώνα προσφοράς προς τον συνάνθρωπο

  • July 27, 2014
  • 0 Likes
  • 54 Views
  • 0 Comments

altΟ Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με την Ιερά Αρχιεπισκοπή και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ έχουν αναλάβει τα τελευταία δυόμισι χρόνια κοινωνική δράση για τη συλλογή φαρμάκων και τη παράδοση τους στους ανασφάλιστους και απόρους συμπολίτες μας.

Η κοινωνική δράση μας αυτή, η οποία στελεχώνεται από 300 εθελοντές ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, που παρέχουν καθημερινά τις ιατρικές υπηρεσίες τους σε 30.000 ανασφάλιστους πολίτες και ήδη έχει επιτευχθεί η περισυλλογή 900.000 φαρμάκων που χορηγούνται σε απόρους και ανασφάλιστους, αποτελεί ένα πρόσφορο μέσο, ώστε να απαλύνεται ο ανθρώπινος πόνος σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, αλλά και απαξίωσης των ηθικών αξιών. Η επιτυχία αυτής της προσπάθειας εξασφαλίζεται από την ανιδιοτελή προσφορά των συμπολιτών μας, η οποία όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδειχθεί ιδιαιτέρως ισχυρή.

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει τη πολιτεία που δε δύναται να καλύψει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των συνανθρώπων μας, αλλά ταυτόχρονα διαμαρτύρεται για την σπίλωση της αδιαμφισβήτητης κοινωνικής δράσης μας, από εκείνους που για μικροπαραταξιακούς σκοπούς αναδημοσιεύουν και προωθούν ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα, ενώ γνωρίζουν ότι η κοινωνική μας προσπάθεια είναι τόσο επιτυχής εξαιτίας της αγάπης των πολιτών.

alt

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, όπως αποδεικνύεται από τα επισυναπτόμενα έγγραφα, επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Καλλονής ύστερα από σχετικό αίτημα για τη παράδοση υγειονομικού υλικού. Επίσης οι εθελοντές ιατροί με την κινητή μονάδα υγείας επισκέφτηκαν τα ορεινά χωριά Κάπη, Κλειώ και Πολέμη και πραγματοποίησαν πλήρη έλεγχο σε 32 καρδιολογικά περιστατικά στη κινητή μονάδα υγείας, 12 παιδιατρικά 26 παθολογικά και 48 ορθοπεδικά. Γίνεται λοιπόν σαφές ότι ουδεμία σχέση είχε η αποστολή μας με την επίσκεψη Φούχτελ στο νησί. Ουδεμία δε συνάντηση υπήρξε όπως άλλωστε τόνισε και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου κ. Προβέντζας που παρέστη στη παράδοση του υγειονομικού υλικού.

Είναι λοιπόν πασιφανή τα μικροκομματικά κίνητρα, όσων λασπολογούν αδιαφορώντας για τις τύχες των συμπολιτών μας, αλλά και για το έργο που εκτελούν οι εθελοντές ιατροί του ιατρείου κοινωνικής αποστολής.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα συνεχίσει τη κοινωνική δράση τιμώντας το θεσμικό του ρόλου και βοηθώντας όλους τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.

Πηγή: Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline