Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Έχεις κατάθλιψη; Φάε ‘μανιτάρι μαγικό’!
Έχεις κατάθλιψη; Φάε ‘μανιτάρι μαγικό’!

Έχεις κατάθλιψη; Φάε ‘μανιτάρι μαγικό’!

  • October 17, 2017
  • 0 Likes
  • 17 Views
  • 0 Comments

Η κατάθλιψη είναι μια από τις πιο δύσκολες νόσους. Σίγουρα στις 2-3 πιο δυσκολοκατάβλητες από τις ψυχικές. Για πολλούς πάσχοντες μοιάζει απίθανο να την ξεπεράσουν.
        
Ότι κι αν δοκίμασαν, όποια θεραπεία κι αν έκαναν μαζί με ειδικούς, το αποτέλεσμα δεν άλλαξε καθόλου ή άλλαξε στο ελάχιστο. Εκεί όπου οι κλασσικές μέθοδοι αποτυγχάνουν, έρχεται να εμφανιστεί μια αιρετική επιλογή που μπορεί να δώσει μια λύση.
        
Το λεγόμενο «μαγικό μανιτάρι», ένα είδος ναρκωτικού που προκαλεί παραισθήσεις, είναι πιθανό να μπει στο manual των ψυχολόγων-ψυχιάτρων στα επόμενα χρόνια και να προτείνεται ως μια από τις καλύτερες λύσεις.
        
Κι αυτό γιατί σε έρευνα που διεξήγαγε σε 19 πάσχοντες το Imperial College του Λονδίνου, τα συμπτώματα της κατάθλιψης εξαφανίστηκαν για τις επόμενες πέντε εβδομάδες μετά την χορήγηση αυτού του μανιταριού!
        
Ο Robin Carhart-Harris, επικεφαλής καθηγητής, εξηγεί ότι η ψιλοκυβίνη που εμπεριέχεται στο μαγικό μανιτάρι αποδεικνύεται μια ουσία που μπορεί να προσφέρει βοήθεια.
        
«Εμφανίστηκαν για πρώτη φορά αλλαγές στην εγκεφαλική λειτουργία των ατόμων με κατάθλιψη, εκεί όπου οι συνηθισμένες πρακτικές δεν απέδωσαν». Οι 19 ασθενείς φυσικά είναι ένα μικρό δείγμα, αλλά από τη στιγμή που μιλάμε για ποιοτική έρευνα, οι απαντήσεις τους έχουν μια βαρύτητα. Οι περισσότεροι εξ αυτών περιέγραψαν την κατάσταση τους ως ένα reset ή ένα reboot. Λες και τους τράβηξες την πρίζα και τους έθεσες σε λειτουργία από την αρχή.
        
Για πιο σίγουρα αποτελέσματα, οι ερευνητές θα θέσουν σε εφαρμογή το πρότζεκτ τους από το 2018, συγκρίνοντας το και με τα υπάρχοντα αντικαταθλιπτικά.
        
Πηγή: WEBmd.com
        
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
            
            
            
            
            
          

  • Μοιραστείτε: